субота, 02 березня 2013 10:13

Геращенко просить не шантажувати Росію

Геращенко просить не шантажувати Росію
Ірина Геращенко Фото: ukrday.com

У переговорах з Росією Україна завжди відстоює свої національні інтереси, тому багато питань досі не можуть бути вирішені. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" сказав віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

Народний депутат від фракції "УДАР" Ірина Геращенко в ефірі телешоу нагадала, що 4 березня президент Віктор Янукович їде до Москви.

"Певно для того, щоби там давати якісь інші сигнали, що може ми ще подумаємо, може ще якось приєднаємося", - зауважила вона і закликала Бойка бути щирими у взаєминах і з ЄС, і з Росією.

"Чи не здається вам, що було б чесно по відношенню до наших сусідів заявити про те, що Україна зробила свій вибір, що є два закони, які говорять про європейський вибір України і президент у першу чергу має виконувати ці закони? І ми маємо чесно сказати Росії, що наш вибір зроблено, ми не можемо йти до Митного союзу, ми хочемо будувати рівноправні добросусідські взаємини з Росією, але не МС. Досить шантажувати наших сусідів", - зауважила вона, звертаючись до віце-прем'єр-міністра.

Відповідаючи на це, Бойко зауважив, що в Росії вирішується не тільки це питання, а й багато інших.

"Коли йдуть переговори між президентом нашої країни і президентом Росії, то як правило, торкаються дуже широкого кола питань. При чому, у всіх на слуху газ, енергетика, а насправді у нас є питання авіації, автомобілебудування. У нас є ще приблизно 10 позицій, які ми відпрацьовуємо з нашими колегами і дискусія буває дуже жорсткою, але у нас немає іншого вибору. І тут кожен каже чесно, що він хоче. Бо якщо РФ вводить утилізаційний збір на автомобілі, то такі самі дії проводимо і ми. Ми відстоюємо наші економічні інтереси і це головне", - запевнив він.

Віце-прем'єр додав: "Якби було так легко домовитися по питаннях газових проблем, то це давно вже було б зроблено. Питання відстоювання наших інтересів і є тим камнем, який ми не можемо перейти".

Зараз ви читаєте новину «Геращенко просить не шантажувати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути