субота, 14 грудня 2013 20:18

Генсек НАТО натякнув Росії залишити у спокої Україну

Генсек НАТО натякнув Росії залишити у спокої Україну
Андерс Фог Расмуссен. Фото: telegrafist.org

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен висловив велику стурбованість ситуацією в Україні. Він закликав уряд у Києві уникати насилля й вести діалог із опозицією.

Про це заявив Расмуссен у інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, що вийшла друком у суботу, 14 грудня.

"Я закликаю український уряд дотримуватися таких основних демократичних прав, як свобода висловлення думки та свобода зібрань. Ми очікуємо на те, що уряд у Києві вестиме конструктивний діалог із опозицією з метою досягти мирного вирішення", - наголосив генсек НАТО.

Окрім того, він закликав усі сторони конфлікту не вдаватися до насильницьких дій: "НАТО вкрай занепокоєний вибухами насилля в нашій країні-партнерці Україні. Ми очікуємо, що всі сторони відмовляться від насилля".

Також генеральний секретар НАТО висловив чітке послання на адресу Росії - припинити тиск на Україну: "На моє переконання, Україна без зовнішнього тиску повинна мати змогу надалі вирішувати, до якого безпекового союзу вона хоче належати".

Політик наголосив, що протягом минулих років Україна займала нейтральну позицію.

Расмуссен нагадав, що НАТО та Україна підтримують інтенсивні партнерські відносини, а в 1999 році Україна як член ОБСЄ підписала Хартію європейської безпеки. Згідно з цим документом, усі держави можуть вільно вирішувати, до яких безпекових союзів вони хочуть приєднуватися.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО натякнув Росії залишити у спокої Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

299

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути