пʼятниця, 28 жовтня 2016 13:24

Генпрокурор назвав стратегію у "великій справі" Януковича

Генпрокурор назвав стратегію у "великій справі" Януковича
УНІАН

Генпрокуратура не хоче затягувати з економічними злочинами режиму Януковича через тривожні сигнали з ЄС.

Про це в ефірі "112.ua" заявив генпрокурор Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю Януковича і Ко вирішуватимуть у Гаазі

"Є низка економічних справ. Йдеться про справу Клюєва, Курченка, Клименка, Азарова, Бойка, інші провадження. Не маємо права затягувати з цими розслідуваннями", - сказав він.

Під загрозою є терміни зберігання інформації в банках, пояснив Луценко.

"Терміни становлять 5 років. 2016 мінус 5 - 2011. Це перший рік Януковича, який під загрозою видачі матеріалів. Якщо далі затягнемо, загроза збільшиться", - продовжив він.

За словами генпрокурора, в ЄС починають знімати санкції з колишніх чиновників.

"Ці санкції не просто під загрозою, а подекуди і знімаються. Перші тривожні сигнали були, коли зняли санкції з молодшого Азарова і Клюєва. Слава Богу, зняли старі, а новіші є. Тому активи ще під арештом", - сказав Луценко.

"Сподіватися на безкінечне продовження арештів з боку Європи необачно", - продовжив генпрокурор.

Януковичу інкримінуватимуть у суді "створення злочинної організації", додав Луценко.

"Коли, як, з кого і для чого була створена ця злочинна організація. Подаємо першу справу по 255-й (статті КПК. - Gazeta.ua), - сказав він.

Луценко зауважив, що справи Януковича розглядатимуться не один рік.

Цього року до суду передадуть справу про державну зраду з боку колишнього президента. А максимум на початку наступного року - щодо вкрадених "Сухолуччя" і "Межигір'я".

"Також маємо передати справу щодо "прихватизації" Укртелекому, який насправді купили за кошти кіпрської офшорної компанії. Укртелеком заклали під заставу державного банку і суму вивели в офшор. Хтось задарма отримав такий стратегічний економічний об'єкт", - розповів Луценко.

"Четвертою може бути одна зі справ Курченка або Клименка по великій статті державної зради, як епізод нанесення шкоди економічній безпеці. Інша - розкрадання, її можна розглядати в суді окремо", - продовжив генпрокурор.

Крім того, ГПУ готує справу про спроби Януковича поставити під контроль релігійні організації.

"Коли за його вказівкою позбавили волі пана Драбинка (митрополит УПЦ МП. - Gazeta.ua), який був помічником покійного митрополита Володимира. Справу з викрадення людини також направимо до суду після рішення Верховної Ради, адже підозрюється у співучасті народний депутат", - пояснив Луценко.

Із департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури, який очолює Сергій Горбатюк, виокремили управління. Воно завершить розслідування "великої справи" щодо колишнього президента Віктора Януковича та його оточення.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор назвав стратегію у "великій справі" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути