четвер, 27 жовтня 2016 15:04

Долю Януковича і Ко вирішуватимуть у Гаазі

Долю Януковича і Ко вирішуватимуть у Гаазі
УНІАН

У листопаді генпрокурор Юрій Луценко поїде в Міжнародний кримінальний суд щодо справи проти колишнього президента Віктора Януковича і керівництва РФ.

Про це в ефірі "112.ua" сказав заступник генпрокурора Євген Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика справа" Януковича: Луценко назвав крайній термін заочного засудження

"Ця тема є дуже делікатною і конфіденційною. Протягом наступного місяця очікуємо на візит генпрокурора до Гааги. В ході якого він візьме участь у заходах на полях генасамблеї суду", - розповів Єнін.

Там узгодять перспективи і можливі терміни розгляду клопотання української сторони щодо розгляду справи Януковича.

Йдеться про злочини під час Революції гідності та ті, які вчинені на території АР Крим і Донбасі, пояснив заступник генпрокурора.

"Міжнародний кримінальний суд до цього часу вивчає докази, надані українською стороною. Чи підпадають вони під його компетенцію", - зауважив Єнін.

Заступник генпрокурора додав: МКС може розслідувати злочини на Донбасі і участь у них російських чиновників.

"Йдеться не лише про рядових виконавців. Але і про тих, хто надавав злочинні накази. Протягом місяця українська сторона надасть (Міжнародному кримінальному суду. - ГПУ) інформацію про зв'язок найвищого керівництва Росії, зокрема військового, із збройною агресіэю проти України", - пояснив він.

Також у МКС передадуть додаткові відомості про злочини на Майдані, аби "пов'язати це єдиним злочинним задумом колишнього керівництва української держави".

Днями Генпрокуратура створила нове управління, якому передала розслідування "великої справи" колишнього президента Віктора Януковича і його оточення. Вона складається з багатьох епізодів, зокрема узурпація влади, розвал економіки, послаблення обороноздатності країни та інформаційної безпеки, заволодіння державним майном – резиденцією "Межигір'я".

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що справи проти Віктора Януковича і його спільників до кінця року передадуть до суду.

Зараз ви читаєте новину «Долю Януковича і Ко вирішуватимуть у Гаазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути