вівторок, 13 листопада 2007 15:08

Фредерік Бегбедер хоче, щоб Тимошенко стала президентом

Презентуючи учора в Києві свій новий роман французький письменник Фредерік Бегбедер зізнався про свої симпатії до Тимошенко, а також натякнув, що, може, напише про Київ.

"Сподіваюся, що в майбутньому я напишу докладніше про Київ... Можливо, якби я писав про Київ, я б обрав ту площу, яка чотири рази за століття змінювала свою назву", - повідомив Бегбедер.

"Я чітко бачу різницю між Москвою і Києвом. Москва - дуже анархічна, нерівна, її пейзаж - фрагментований. А у Києві масштаби самого міста, його вулиць - ближчі до людини, він скоріше нагадує Санкт-Петербург", - каже він.

"Та, думаю, найбільша різниця - у головах жителів цих міст. Не хочу робити передчасних висновків, та українці мені здаються більш класними", - потішив самолюбство українців іноземний гість.

Довелося Фредеріку Бегбедеру уточнити й свої політичні уподобання.

"На останніх виборах у Франції я не голосував за теперішнього президента (Ніколя Саркозі). Я вирішив проголосувати за ту даму (Сігалєн Руаяль), яка програла. Я взагалі вважаю, що ті, хто програє, більш літературні, ніж ті, хто виграє", - зауважив він.

Якось в одному з московських інтерв"ю Бегбедер на питання, як він ставиться, до російського президента відповів: "Боюся".

На питання ж, яке ставлення письменника до Віктора Ющенка, Фредерік зізнався: "Його я боюся набагато менше".

"А особливо мені подобається Юлія... Юлія Тимошенко, так?" - сказав епатажний француз.

І вже за хвильку, на чергове питання, вже безпосередньо стосовно Юлії Тимошенко, додав: "Я хотів би, щоб вона була президентом Європи", пише Tablo ID.

Зараз ви читаєте новину «Фредерік Бегбедер хоче, щоб Тимошенко стала президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути