середа, 30 вересня 2015 08:58

Французьким депутатам, які незаконно відвідали окупований Крим, вручено повідомлення про підозру

Французьким депутатам, які незаконно відвідали окупований Крим, вручено повідомлення про підозру

У вівторок, під час чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, українська делегація вручила письмове повідомлення про підозру французьким депутатам, які в липні цього року відвідали Крим і провели кілька зустрічей з окупантами та їхніми лідерами.

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт", заступник голови постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський на своїй сторінці у Facebook .

Він зазначив, що дії французьких депутатів підпадають під статтю 332-1 Кримінального кодексу України.

"Після того, як стало відомо про це порушення, я звернувся до правоохоронних органів з проханням провести відповідну перевірку і притягти винних до відповідальності", – зазначив Логвинський.

За його словами, правоохоронні органи провели відповідну перевірку і сьогодні французькі депутати, які порушили українські закони, набули нового статусу – статусу підозрюваних.

"Що це означає? Все дуже просто. З моменту повідомлення особи про підозру починається стадія притягнення до кримінальної відповідальності. Далі – обрання запобіжного заходу, направлення звинувачувального акту до суду, судовий розгляд і винесення вироку", – сказав він.

Народний депутат висловив сподівання, що це відіб'є в усіх бажання порушувати українські закони і змусить поважати територіальну цілісність нашої держави.

"Усе буде доведено до кінця. Наміри і юридичні можливості в нас більше ніж серйозні", – наголосив Логвинський.

"Блокади бувають різними, в тому числі – політичними. І наша політична блокада триває: ми продовжуватимемо боротися з політичною проституцією, метою якої є легке збагачення. Нехай ця ситуація буде уроком усім наступним міжнародним авторитетам, які схочуть використати свою вагу на користь країни-агресора і у порушення українського законодавства", – підкреслив депутат.

"Хочу наголосити, що в нашій державі є закони, є правова система, і свої права ми захищатимемо, в тому числі – на міжнародному рівні", – додав Логвинський.

"Сила права вище від права сили, і ми будемо робити все, щоб цього досягти", – резюмував представник "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Французьким депутатам, які незаконно відвідали окупований Крим, вручено повідомлення про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути