субота, 23 травня 2015 11:25

Фірташа запросили на допит в МВС

Фірташа запросили на допит в МВС

Головне слідче управління МВС України направило повістку на допит і проведення слідчих дій українському бізнесменові Дмитру Фірташу.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"У зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem та розкрадання державного майна України, ГСУ МВС України направило повістку на допит і проведення слідчих дій - Дмитру Фірташу", - повідомив він.

У зв'язку з цим МВС звернулося до ФБР США із запрошенням до участі у спільних слідчих діях у справі. "З урахуванням матеріалів, якими володіють слідчі двох країн щодо збитків завданих державі Україна, МВС готове до проведення спільних слідчих дій у справі, як на території України, так і в США", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, 30 квітня 2015 Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовив в екстрадиції в США українського мільярдера Дмитра Фірташа. Суддя Крістоф Бауер зазначив, що для екстрадиції олігарха в США "не було зібрано достатньо доказів". Фірташ тепер може виїжджати за межі Австрії, але повинен бути доступний для суду через своїх адвокатів. Суддя Бауер не виключив, що США знайдуть нові докази по справі Фірташа.

За даними слідства, Фірташ вів переговори з індійськими чиновниками і віддавав розпорядження про виділення їм коштів в обмін на преференції у наданні дозвільних документів. Також за його вказівкою, як стверджується, підробляли документи на передачу цих грошей з метою маскування незаконних виплат під звичайні комерційні платежі.

У розслідуванні агентства Reuters стверджується, що Дмитро Фірташ зміг придбати за пільговою ціною більше 20 млрд куб. м газу і отримати кредитів на понад $ 11 млрд завдяки підтримці президента Росії Володимира Путіна. Більше того, Фірташ купував у "Газпрому" газ за ціною $249 за 1000 кубометрів, у той час як НАК "Нафтогаз" купував його по $412. Фірташ вважається ключовою особою у так званому угрупованні РосУкрЕнерго. У 2010-2014 році Фірташ підтримував Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Фірташа запросили на допит в МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути