середа, 26 травня 2010 16:27

Фесенко вважає, що Черновецького усунуть поступово

Фесенко вважає, що Черновецького усунуть поступово

Політолог Володимир Фесенко вважає вірогідною інформацію про те, що "регіонал" Володимир Рибак може стати головою Київської міськадміністрації. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Фесенко пояснив це близькістю Рибака до нової влади, його статусом в Партії регіонів, а також досвідом. "Інша справа, що проти Рибака є два серйозні чинника. Перше, його вік. Друге - для Києва він чужий. Це буде додатковим чинником наруги. Будуть говорити, що Києвом править варяг, який його не знає", - зауважив політолог.

За його словами, поки що за рано робити висновки, чи очолить Рибак Київ. "Ми маємо тільки проект закону про столицю, і то неофіційний. Ми не знаємо самого тексту. Він не пройшов ухвалення на рівні Кабінету Міністрів. Ми його побачимо в червні, коли наступає певний дедлайн для Черновецького", - додав Фесенко.

Політолог вважає, що усунення від влади Леоніда Черновецького буде поступовим. "Спочатку - позбавлення механізмів впливу, потім - прийняття нового закону. Черновецький і так розуміє, що він повністю залежить від нової влади", - наголосив він.

Нагадаємо, з'явилась інформація, що адміністрація президента визначилася з головним претендентом на пост голови Київської міськадміністрації. Фаворитом є "регіонал" Володимир Рибак.

З початку квітня Кабінет міністрів розробляє новий проект закону "Про столицю". У варіанті міністра юстиції Олександра Лавриновича, пропонується скасувати посаду мера міста та розділити його обов'язки між двома чиновниками - главою міськради і головою міської адміністрації. Перший повинен обиратися з числа депутатів міськради. Другого буде призначати Президент за поданням Кабміну.

Рибак не підтвердив, але і не спростував інформацію про те, що саме він може стати біля керма столиці, якщо буде прийнято новий закон.

"Ну звідки я знаю? Сьогодні передчасно про це говорити, оскільки вакансія мера та голови міськадміністрації зайнята", - відповів регіонал.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко вважає, що Черновецького усунуть поступово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути