пʼятниця, 06 липня 2012 05:57

Фаріон закликала не піддаватись "ліберальній чумі"
6

Фото: фото – Павло ПАЛАМАРЧУК

У четвер, 5 липня, під стінами Львівської ОДА відбулося віче на захист української мови. Перед будівлею звели невелику імпровізовану сцену.

Сходів на неї немає. Замість них поклали перевернутий смітник та бетонну вазу. На віче зібралося близько пів тисячі людей. Переважно старших людей. Молоді майже не було. Розпочалося віче з молитви. Її виконав під фонограму співак Теодор Кукурудза.

"Ми повинні ввімкнути холодний розум, - заявила депутат львівської облради Ірина Фаріон. - Влада почала частково оговтуватися від першої хвилі протестів. У Львові вона робить це у досить дивний спосіб. Масово розставляє всюди камери. Наші теперішні акції є першими самодостатніми і оптимістичними за останні чотири роки. Ми не повинні дослухатися до ліберальної чуми. Не маємо права перевести наші акції протесту у ліберальне русло".

Також Фаріон подякувала донеччанам, які запропонували позбавити українського громадянства Колісніченка та Ківалова. Вона процитувала перший рядок із <<Любіть Україну>> Володимира Сосюри. Зазначивши, що він також з Донецького краю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон: "Опозиція підписала собі вирок"

Під час віче трапилася провокація. Невідомий накинувся на пенсіонера. Почав виривати з його рук плакат. Через це виникла паніка. Завдяки якій провокатор втік.

Проходило віче у музично-агітаційному характеру. Кожен виступ депутатів на сцені чергувався із виступом співаків.

"Та фігня то всьо, - сказав Ігор Лемішко. - Люди вже починають забувати про ту проблему з мовою. Во сьогодні взагалі майже нікого нема. Людей зарплата, відпочинок цікавить. А ті дурні тільки б гризлися. Вигадують самі собі якісь проблеми. Нє, щоб вже в спокою нарешті пожити.

Віче на захист української мови планують проводити кожного дня навпроти ЛОДА.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон закликала не піддаватись "ліберальній чумі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути