четвер, 12 вересня 2013 18:35

Європарламент своєю резолюцією засудив тиск Росії на Україну

Європарламент своєю резолюцією засудив тиск Росії на Україну
Володимир Путін. Фото: newsradio.com.ua

Європарламент підтримав резолюцію, що засуджує тиск Росії на країни Східного партнерства.Резолюція була підтримана простою більшістю в ході голосування в четвер у Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського парламенту.

Напередодні голосування в Європарламенті відбулися дебати з цього питання, у ході яких депутати розкритикували позицію Москви й висловилися на підтримку країн Східного партнерства.

"(ЄП - Gazeta.ua) підкреслює відповідальність ЄС захистити країни Східного партнерства, які були піддані відкритому, тривожному й зростаючому тиску Росії, спрямовану на те, щоб утримати їх від асоціації з ЄС, і просить Єврокомісію й Раду ЄС виступити з конкретними й ефективними заходами для підтримки країн-партнерів", - говориться в резолюції.

У резолюції зазначається, що економічне співробітництво країн Східного партнерства з Росією вигідно для всіх зацікавлених сторін, а всі торговельні суперечки повинні бути вирішені згідно з правилами і зобов'язаннями, прийнятими в рамках СОТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угода про асоціацію з ЄС: ріст інвестицій на 25% і втрати в машинобудуванні

"ЄС готовий допомогти партнерам у їхніх зусиллях по інтеграції за допомогою тимчасового застосування відповідних частин Угоди про асоціацію й глибоку й всеосяжну ЗВТ із моменту її підписання", - йдеться у тексті резолюції.

Також вказано, що Євросоюз готовий розморозити після підписання або парафування відкладені кредити й програми допомоги, продовжувати вживати заходи, спрямовані на спрощення візового режиму й перспективу впровадження безвізового режиму.

"(ЄП - Gazeta.ua) рішуче підкреслює, що вільний вибір країн Східного партнерства, який у жодному разі не впливає негативно на торгівлю з Росією, не повинен змушувати їх зустрічатися з такими наслідками, як торговельні заходи, візова політика, мобільність працівників, втручання в заморожені конфлікти й інші, причому рішуче відкидає підхід гри в нульову суму, як парадигму ЄС і відносин Росії з країнами Східного партнерства", - йдеться резолюції.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент своєю резолюцією засудив тиск Росії на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

337

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути