середа, 25 липня 2012 18:09

Європа винесла українській владі "юридичний діагноз" - Пишний

Європа винесла українській владі "юридичний діагноз" - Пишний
Андрій Пишний підбив підсумки роботи чинної влади. Фото: gazeta.ua

Заступник керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Андрій Пишний підбивав політичні підсумки перед офіційним початком стартової кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'янову "навіть страшно уявити" як багато голосів наберуть "регіонали" на виборах

"В Україні зруйнували міф про стабільність режиму Януковича. Країна занурилася в глибоку політичну кризу. Після ухвалення мовного закону діяльність парламенту паралізована, він остаточно втратив залишки суспільної легітимності, - заявив він, - Сьогодні українському парламенту довіряє 7 % українців. Після ухвалення закону відбулися мирні акції протесту під Українським домом. Закон не пройшов процедуру підписання спікером і не був відправлений на підписання Януковичу. А відтак боротьба не була марною і по суті руйнування української мови як єдиної державної було зупинено".

Об'єднана опозиція не вірить у наміри влади провести демократичні вибори.

"Вони зроблять усе, аби ці вибори були змодельовані так, як цього потребують інтереси Партії регіонів. Рішення, яке було ухвалене про розміщення на 34 тисячах виборчих дільниць відеокамер, й витрачання на це понад мільярда гривень бюджетних коштів, спрямоване на те, щоб залякати українського виборця. Це не намагання зробити виборчий процес більш відкритим, хоча б тому, що відеофіксації не підлягає ключовий момент виборів — підрахунок голосів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не хоче нічого нового казати, а опозиція не може - експерт про вибори

На думку об'єднаної опозиції, влада намагається усунути політичних конкурентів.

"По всій Україні розгорнута кампанія ПР на примусове включення у партії освітян, лікарів. Під загрозою звільнення заганяють людей. Робиться це з метою викривлення волевиявлення і реального стану справ в Україні. Якщо вибори відбуватимуться чесно, то у Партії регіонів немає ніяких шансів перемогти. Європа перейшла до чіткої юридичної фіксації політичних переслідувань і руйнування залишків демократії в Україні. У рішенні Європейського суду по справі Луценка проти Януковича зазначено, що кримінальна юрисдикція використовується чинним режимом з метою усунення своїх політичних опонентів від можливості ведення і участі в парламентській кампанії. Це юридичний діагноз", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишний розповів про перші кроки опозиції після перемоги на виборах

"Так само влада усвідомлює повну відсутність для себе юридичної перспективи у справі Тимошенко проти Януковича, яка запланована на кінець червня. Намагається зараз відтермінувати винесення вердикту в касаційній інстанції по цьому процесу і максимально ускладнити процеси, які відбуваються сьогодні в Харкові. За тим не має правосуддя, є лише страх і бажання зачистити політичний простір, - пояснює Пишний. - Влада обіцяє провести чесні політичні вибори, посилаючись на виборчі кампанії 2006 — 2007 років. Але до цих виборів Янукович і Партія регіонів не має жодного стосунку. Вони її не організовували, вони приймали в ній участь. Користувалися тими демократичними здобутками, які були на той момент в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Європа винесла українській владі "юридичний діагноз" - Пишний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути