середа, 20 червня 2012 03:16

Європа не скасує візовий режим на наступний день після звільнення Тимошенко - Волошин

Європа не скасує візовий режим на наступний день після звільнення Тимошенко - Волошин
Олег Волошин наголосив, що із західних країн щодо України іде тільки негатив. Фото: fanzzz.ru

Звільнення Юлії Тимошенко не вирішить усіх проблемних питань України з Європейським Союзом.

Про це під час круглого столу у Києві сказав керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Безумовно, євроінтеграція – це процес, який в базовому рівні  координується через Брюссель. Це зрозуміло і так надалі і буде, - вважає він. - Але давайте будемо дуже відверті. Якби у 2004 році Польща, Словаччина, всі ці 10 країн не ввійшли в ЄС, то не мали б ми сьогодні і розмов про угоду про асоціацію, і розмов про скасування віз для українців".

"Давно вже був би у нас великий Євразійський союз", - наголосив Волошин.

Він погодився, що наразі ситуація з екс-премєром Юлією Тимошенко турбує всі європейські країни, але це питання не є ключовим у взаєминах з ЄС.

"Ситуація по Тимошенко – це проблема для всієї Європи. І пані Грібаускайте напевно була не менше різка у розмові з Віктором Януковичем, ніж Ангела Меркель раніше. Питання в іншому: це негатив і це загальна позиція",- наголосив він.

Водночас Волошин уточнив: "З боку багатьох західноєвропейських держав ми бачимо тільки негатив, а от з боку центрально-східних країн є ще й позитив".

Представник МЗС пояснив свою позицію: "Вони кажуть: "Так, проблему Тимошенко треба вирішити, але давайте і візи скасуємо. При чому тут українці до справи Тимошенко? Якщо вам не подобається влада, робіть щось проти влади, не робіть проти громадян. При чому тут люди, які в тому  числі голосують за Тимошенко".

"І тут виявляється,хто реальні друзі, а хто шукає будь-якій привід для того, щоб створити нам проблеми", - підкреслив Волошин.

Водночас, представник МЗС переконаний, що звільнення Тимошенко усіх проблем не вирішить.

"Нам потрібно бути абсолютно тверезими у цій ситуації. Ми повинні розуміти, що є вимоги, які необхідно виконувати, і це в наших власних інтересах, як наприклад незалежна судова система, - переконаний він. - Але вважати, що якщо завтра Юлія Тимошенко вийде із в'язниці, то нам автоматом скасують візи, це абсолютно не так".

Волошин додав: "Саме тому нам і потрібні союзники, які потім прийдуть у Брюсселі і скажуть: "Шановні, Україна зробила те, що ви хотіли, але давайте тепер і ми щось зробимо, але не для влади, а для українців".

Він також наголосив, що в Європі зараз багато хто вважає, що ЄС і так вже забагато розширився.

Зараз ви читаєте новину «Європа не скасує візовий режим на наступний день після звільнення Тимошенко - Волошин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути