понеділок, 25 листопада 2013 15:15

Євромайдан став чітким сигналом Європі про те, що не все втрачено - Луценко

24 листопада близько 16.00 Юрій Луценко стоїть серед людей неподалік сцени на Європейській площі у Києві. Разом з Яценюком і Тягнибоком він тільки но завершив ходу від Кабміну до вулиці Інститутської, щоб повернутися назад до мітунгувальників. Він - без охорони. Політик розмовляє з народним депутатом В'ячеславом Кириленком. До них час від часу підходять люди, щоб сфотографуватися і потиснути руки. Підходимо запитати про те, як Євромайдан вплине на рішення про підписання асоціації з ЄС.

"Перш за все варто сказати, що уже на перші невеликі "майдани" була реакція у вигляді готовності Європи тримати двері відчиненими", - коментує Луценко для Gazeta.ua. - Сьогоднішній наш мітинг вже не є мітингом як таким. Ці події стали чітким сигналом Європі світові про те, що наша країна вимагає продовжити євроінтеграцію. І вони зрозуміли, що не все втрачено. А теперішня влада в Україні або чує це, або міняється".

На запитання, чи справді Янукович зараз вичікує, хто запропонує вищу компенсацію - ЄС чи Росія, і це вплине на його рішення щодо підписання угоди про асоціацію, Луценко відповів:

"Зараз є багато різноманітних версій. Але річ у тім, що я не займаюся версіями, я займаюся революцією".

Луценко Також оголосив про створення наметового містечка як опорної бази і про призначення комендатом містечка Андрія Парубія. У містечку щодня, починаючи з 19.00, проводитимуть інформаційні мітинги, на яких виступатимуть політики, культурні діячі та всі, хто бажає висловитися.

Про те, що велика кількість прихильників євроінтеграції може суттєво вплинути на політику ЄС щодо України, двома днями раніше заявляв також і позафракційний депутат Верховної Ради Петро Порошенко.

"Сьогодні завдяки цим людям знову з'явилася надія. Сьогодні змінилася тональність розмов усіх європейців. Якщо у четвер були заяви, що місія закінчена, що ухвалене рішення про непідписання угоди, то сьогодні внаслідок у тому числі і нашої політичної активності Європа абсолютно чітко дає зрозуміти, що робитиме все можливе, щоб до 29 листопада двері перед Україною тримати відкритими", - зазначив політик.

Зараз ви читаєте новину «Євромайдан став чітким сигналом Європі про те, що не все втрачено - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути