субота, 30 квітня 2016 17:40

Єврокомісія готова надати безвізовий режим Туреччині

У Єврокомісії готові рекомендувати скасування безвізового режиму з Туреччиною 4 травня, навіть якщо Анкара не встигне виконати всі вимоги для цього. Передусім, якщо йдеться про технічні моменти.

Єврокомісія може рекомендувати скасування віз для Туреччини вже у середeу, 4 травня. Туреччина має для цього виконати 72 умови, з яких досі було виконано близько 50. Однак для виконання решти ще лишається кілька днів. Інформує Deutsche Welle.

При цьому Єврокомісія не збирається блокувати безвізовий режим з Анкарою у разі невиконання останньою певних технічних критеріїв. Навіть якщо Туреччина на даний момент ще є неготовою до запровадження біометричних паспортів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Штутгарті заарештували 400 маніфестантів

У самій Анкарі заявляли, що намірені виконати поставлені 72 умови ЄС щодо безвізового режиму до 2 травня.

Нагадуємо,що переговори щодо надання Туреччині безвізового режиму тривають з кінця 2013 року. Із чотирьох країн-кандидатів на вступ до ЄС Туреччина лишається єдиною країною, яка досі не має безвізового режиму. Інші три країни-кандидати - Сербія, Чорногорія та Албанія - такий режим уже мають.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія готова надати безвізовий режим Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути