понеділок, 06 травня 2013 09:02

"Це буде стовідсоткова фальсифікація" - нардеп про референдум

"Це буде стовідсоткова фальсифікація" - нардеп про референдум
За словами депутата, влада не може провести референдум чесним шляхом, не підтасовуючи його результати. Фото: tymoshenko.ua

Влада намагається шельмувати референдум щодо змін Конституції.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко.

"Зараз ми бачимо, як розвалюється вся конструкція системи управління країною, яку побудували "регіонали". Янукович не бачить можливості бути обраним на всенародних виборах. Також він недарма остерігається того, що в парламенті його теж не оберуть, про що він раніше мріяв. Бо його власні прихильники можуть його, говорячи їхньою мовою, "кинути". Тому виникла ідея з референдумом", - наголосив він.

За словами депутата, влада не може провести референдум чесним шляхом, не підтасовуючи його результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Призначення референдуму на 18 серпня - це вигадки" - політолог

"Тому вони намагаються організувати його таким чином і на такий час, щоб можна було провести всі маніпуляції. Це ж навіть не вибори у їхньому виконанні. Законом про референдум передбачено, що комісії формують районні адміністрації. Тобто можна написати, що всі комісії формує Янукович. Статус спостерігачів від громадських організацій, політичних партій та преси фактично зведений до нуля. Це буде стовідсоткова фальсифікація", - пояснив Сенченко.

Політик зазначив, що опозиція робитиме все можливе, аби референдуму не було.

"Ми будемо звертатися до преси та громадян. Бо це проблема не опозиції, а всієї країни. Вона тільки поглибиться, якщо ми всі промовчимо і дозволимо провести цей незаконний референдум. Якщо не вдасться уникнути референдуму, будемо формувати та піднімати й інші питання, наприклад, імпічмент президента", - пообіцяв нардеп.

Він вважає, що для того, щоб влада відмовилася від ідеї проведення референдуму, люди мають інтенсивно цьому противитися - проводити публічні акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «"Це буде стовідсоткова фальсифікація" - нардеп про референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

190

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути