субота, 23 березня 2013 22:19

Ця Рада стала джерелом нестабільності, а її трибуна перетвориться на майданчик підготовки до 2015 - експерт

Ця Рада стала джерелом нестабільності, а її трибуна перетвориться на майданчик підготовки до 2015 - експерт
Кость Бондаренко. Фото: polittech.org

Нинішня Верховна Рада не продемонструвала налагодженості та ефективності роботи, а навпаки стала джерелом нестабільності.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Кость Бондаренко.

"Цей парламент не був ефективним ні з огляду прийняття рішень, ані з огляду формування політичного іміджу для тієї та іншої сили. Тобто більшість днів, коли мав працювати парламент, він був заблокований, що не принесло жодної користі жодній політичній силі. Якщо ми подивимось на соціологію, то рейтинги не знизились, не підвищились", - висловив думку експерт.

Окрім того, за його словами, держава очікувала від цього парламенту, що "він буде приймати закони, постанови, він буде врегульовувати життя країн , особливо в економічно-соціальній сфері", а натомість, "цей парламент став джерелом нестабільності, і, швидше за все, він не зможе працювати ефективно і найближчим часом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" зацікавилися національністю колег по парламенту

"Багато то з політиків відчувають наближення 2015 року, і вони вже відчувають, що парламент для них – не поле прийняття законів, а поле для формування власного іміджу і час працювати на президентську кампанію. Тому найближчі два роки, ми будемо свідками,  коли парламентська трибуна перетвориться на майданчик підготовки до президентської кампанії", - зауважив політолог.

Також, він наголосив, що "очевидно, виконавчій владі треба викручуватися якимось чином, і відштовхуючись від тих законодавчих актів, які є на сьогоднішній день, проводити ті дії, які від них очікують – виводити економіку із кризи, виправляти соціальну політику та інше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2012 році Верховна Рада обійшлась українцям у 768 мільйонів

Бондаренко наголосив, що від парламенту очікують роботоздатності і наші партнери, зокрема ЄС. "Невипадково Єврокомісар Штефан Фюле говорив про необхідність розблокування роботи парламенту,  але чи дослухаються депутати..Від їхніх дій залежатиме, чи отримаємо в листопаді асоціацію із ЄС, чи не отримаємо", - резюмував він.

Нагадаємо, 22 березня виповнилося 100 днів роботи парламенту сьомого скликання. Він працював сім днів, якщо враховувати пленарні засідання.

Зараз ви читаєте новину «Ця Рада стала джерелом нестабільності, а її трибуна перетвориться на майданчик підготовки до 2015 - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути