четвер, 28 лютого 2013 14:00

"ЄС має дуже серйозний інтерес до України" - Зарубінський

"ЄС має дуже серйозний інтерес до України" - Зарубінський
Цей інтерес є суто прагматичним Фото: telegraf.com.ua

Європейський союз має свої меркантильні плани щодо України. Про це під час круглого столу у Києві сказав народний депутат від Партії регіонів Олег Зарубінський. Коментуючи результату саміту Україна-ЄС, який відбувся 25 лютого у Брюсселі, він зауважив, що перспектива підписання угоди про асоціацію вигідна рівнозначно і Україні, і ЄС.

"Щодо майбутнього саміту у Вільнюсі, то підписання угоди про асоціацію на ньому буде удачею для України. Так само це буде удачею і для Євросоюзу. Ми забуваємо, що в ЄС є дуже серйозний інтерес до України і до більш глибоких стосунків з нами", - наголосив він.

Нардеп пояснив, що цей інтерес ЄС є суто прагматичним.

"Україна розглядається як ще не освоєний ринок для їхніх товарів. Перш за все для німецької продукції, яка на сьогоднішній день після кризи не знаходить попит у країнах ЄС, - пояснив Зарубінський. - Крім того Україна, на думку ЄС, має бути транзитером енергоносіїв, надійним і стабільним. Бо це потрібно їхнім корпораціям і їхній економіці. Вони на 99% думають саме про неї і лише на 1% про інші речі".

Також, за словами регіонала, Європейський союз зацікавлений у тому, аби Україна співпрацювала з ним у питаннях міграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС - перешкода для вступу України в Митний союз - депутат Держдуми

"Таких позицій, в яких зацікавлений ЄС, набагато більше, але ці три — основні, прагматичні, меркантильні позиції Євросоюзу у ставлення до України", - підкреслив Зарубінський.

Зараз ви читаєте новину «"ЄС має дуже серйозний інтерес до України" - Зарубінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути