вівторок, 16 лютого 2010 08:58

Єрмолаєв пояснив, чим Азаров - прем"єр кращий за Тігіпка

Єрмолаєв пояснив, чим Азаров - прем"єр кращий за Тігіпка

Пропонувати крісло прем"єра Сергію Тігіпку ризиковано для Віктора Януковича, вважає президент центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

Адже таким чином на дострокових парламентських виборах новий глава держави може отримати сильного конкурента, пояснює він, передає "Німецька хвиля".

На думку Єрмолаєва, попри всі свої переваги Тігіпко не має команди, яка могла б ефективно працювати у Кабміні, а також він виношує власні політичні амбіції на найближчі вибори до місцевих рад та можливі дострокові парламентські вибори.

"Прем"єрство - це не лише питання іміджу влади, але визначення лідера команди виконавчої влади, який реалізовуватиме програму спільно з коаліцією та новим президентом. А у Тігіпка поки лише кредити довіри", - зауважив Єрмолаєв.

На його думку, оптимальною фігурою на посаду прем"єр-міністра нині може бути представник Партії регіонів Микола Азаров.

Утім, експерт наголосив, що майбутній уряд має складатися не з яскравих постатей, а з професійних виконавців під керівництвом такого ж професіонала.

"Це має бути технократ, чиї професійні дані ні в кого не викликатимуть сумнівів. Це має бути людина, яка публічно й неформально підтвердить, що у важкі часи перетурбацій у Верховній Раді вона буде максимально поза політичною боротьбою", - сказав Єрмолаєв.

Поки що ж, за словами експерта, кандидатури, яких просувають на прем"єрське крісло, є яскравими постатями, які лише перетягуватимуть "ковдру на себе".

Нагадаєм, що ЦВК назвала Януковича переможцем президентських виборів за результатами другого туру виборів президента.

Свою кандидатуру прем"єра він ще не назвав, хоча не виключив і кандидатуру Тігіпка.

Зараз ви читаєте новину «Єрмолаєв пояснив, чим Азаров - прем"єр кращий за Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути