пʼятниця, 27 листопада 2015 21:41

Ємець назвав найбільші успіхи ВР за перший рік роботи

Ємець назвав найбільші успіхи ВР за перший рік роботи
Фото: seo-top-news.com.ua

Ухвалення пакету антикорупційних законів, створення Державного бюро розслідувань та позбавлення прокуратури функції слідства стали найбільшими успіхами Верховної Ради України VIII скликання за перший рік роботи.

Таку думку висловив представник фракції "Народний фронт" Леонід Ємець сьогодні під час форуму Реанімаційного пакету реформ, присвяченому першій річниці коаліційної угоди.

Він зауважив, що порівняно з минулим скликанням парламенту, в діях сьогоднішнього парламенту "є однозначний позитив, оскільки він повільно, але все ж таки рухається вперед".

"Ми прийняли закони про Антикорупційне бюро, про зміни до закону "Про прокуратуру". Я пишаюсь тим, що моя правка прибрала у прокуратури загальний нагляд", - наголосив він.

Крім того, народний депутат відзначив серед успіхів парламентської коаліції створення Державного бюро розслідувань та одночасне позбавлення прокуратури функції слідства.

"Власне, ми розділили тих, хто проводить слідчі дії, і тих, хто їх контролює. Раніше було так: прокуратура сама проводить слідство і сама контролює. Результат був цілком логічний", - підкреслив Ємець.

При цьому він підкреслив, що недостатньо лише ухвалити закони, необхідна ще й політична воля усіх гілок та органів влади виконувати ці закони. Тому в парламентсько-президентській республіці, якою є Україна, парламент повинен не лише мати можливість приймати закони, але й контролювати їх виконання.

"В інакшому випадку парламент перетворюється, вибачте, в дорадчий орган, який ухвалює пропозиції. А до того, виконуються вони чи ні, він вже ніякого відношення не має", - зауважив Ємець.

У зв'язку з цим він наголосив на необхідності прийняти закон про спеціальні слідчі комісії, які б забезпечили контролюючі функції парламенту.

Разом з тим, серед нагальних реформ, які терміново треба впроваджувати в Україні, Ємець назвав реформу судової системи.

Зараз ви читаєте новину «Ємець назвав найбільші успіхи ВР за перший рік роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути