четвер, 02 червня 2016 15:32

Експерт розповів про ризики реалізації закону про судоустрій

Експерт розповів про ризики реалізації закону про судоустрій
PHL

Закон про судоустрій може не принести очікуваних результатів. Політики й далі будуть шукати шляхи як підкупити суддів.

Про це сказав політолог Володимир Бондаренко в коментарі Gazeta.ua.

"Плюси - позбавлення суддів рудименту недоторканості. Введення механізму, який унеможливлює хабарництво. Тепер це важче. Запобіжники у вигляді суддівської недоторканості зняті. До того ж вони можуть покращити інвестиційну привабливість України. Зараз все залежить від імплементації в дію законопроекту. Якщо до нього просочаться "регіонали", то на тому рівні можна буде і погубити. Політики пробуватимуть знайти лазівки суддів. Громадськість має бути дуже пильною", - вважає він.

Надія Савченко розкритикувала закон через свою недосвідченість, вважає політолог.

"Голова європарламенту звернувся до України з проханням підтримати зміни до Конституції. Вони пройшли Венеційську комісію. Поки глобальних мінусів не видно, незначні можна відкорегувати правками до законів. Слова Савченко говорять про її недосвідченість. Вона третій день у Верховній Раді і не встигла розібратись у хитросплетіннях української політики. З самого початку існували мінуси, які вже враховано. Весь перебіг вона не відслідкувала. Можливо її насторожує, що президент приводитиме суддів до присяги", - каже Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Систему на два года передали в руки олигархов - Березюк

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила нову редакцію закону про судоустрій і статус суддів із поправками президента Петра Порошенка. Та змінила Конституцію в частині правосуддя. Фракція "Самопоміч" та Надія Савченко не підтримали зміни.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про ризики реалізації закону про судоустрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути