вівторок, 31 травня 2016 18:50

Експерт розповів, навіщо оприлюднили чорну бухгалтерію "регіонів"

Експерт розповів, навіщо оприлюднили чорну бухгалтерію "регіонів"
Петро Олещук. Фото: liga.net

Влада може використовувати скандальне оприлюднення документів чорної бухгалтерії "Партії регіонів" для тиску на опонентів і просування своїх політичних рішень.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Петро Олещук.

"Зараз в опублікованій частині фігурують не найважливіші прізвища. Це є своєрідною технологією: хтось демонструє серйозність намірів, але не готовий поки викласти всі карти на стіл".

На думку експерта, матеріали опублікували саме зараз через імовірні торги між провідними політичними силами країни.

"В суперництві між кланами системи такі дані є серйозним аргументом. Це можуть бути торги як політичного, так і фінансового характеру. Влада може використовувати цей витік для тиску на своїх опонентів. Наприклад, для проштовхування змін до Конституції через парламент. Або все значно простіше - і колишнім "регіоналам" таким чином пропонують просто-напросто викупити решту цього архіву з компроматом".

Як вважає Олещук, найближчим часом ситуація буде розвиватися аналогічно справі про "записи майора Мельниченка".

"В найближчому майбутньому нас чекають нові викриття прізвищ фігурантів корупційних списків "Партії регіонів". Вони відбуватимуться в зручні моменти для посилення тиску на екс-регіоналів. Важко сказати, кого ми ще побачимо в цих бухгалтерських списках, але скандали будуть надзвичайно гучними. З режимом Януковича було пов'язано дуже багато впливових і донині людей на всіх рівнях: журналістів, соціологів, блогерів тощо".

Читайте також: Геллер відреагував на чорну бухгалтерію

Нагадаємо, 31 травня нардеп Сергій Лещенко та екс-заступник голови СБУ Віктор Патлак оприлюднили документи чорної бухгалтерії "Партії регіонів" за перше півріччя 2012 року. Документи свідчать про масштабні корупційні зв'язки між низкою державних діячів, журналістів, експертів та правлячою на той момент "ПР".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, навіщо оприлюднили чорну бухгалтерію "регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути