вівторок, 09 серпня 2011 17:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Експерт розповів, хто може звільнити Тимошенко з СІЗО

Експерт розповів, хто може звільнити Тимошенко з СІЗО

Арештовуючи Тимошенко влада перевіряє реакцію усередині країни так і міжнародну на можливе ув'язнення лідера партії "Батьківщини".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Окара.

"Понеділок показав, що реакція є, проте вона недостатня потужна для того аби нинішній режим дуже сильно перелякався", - зазначив експерт

Крім того, за його словами, внутрішньоукраїнська реакція на цей момент не дає підстав для правлячого класу "лякатися нового Майдану".

"Головною в данному разі є внутрішньоукраїнська реакція. Проте мітинги на підтримку Тимошенко, як відомо, збирають не більше тисячі осіб, а цього, зрозуміло недостатньо. Щоб налякати колективного Януковича, за моїми підрахунками потрібно, щоб на вулиці вийшли щонайменше десять тисяч людей як це було під час нещодавного податкового Майдану", - додав політолог.

За його словами, визволити Тимошенко на нинішньому етапі можуть лише Володимир Путін чи Дмитро Медведєвєв.

"У Росії є ціла система аргументів, яка може переконати Януковича. По-перше інформація про минуле  нинішнього глави держави зберігається у Росії. Крім того Кремль може сприяти міжнародній ізоляції, а також особисто посилити економічний та політичний тиск на офіційний Київ. Тобто аргументів у Росії багато", - резюмував Андрій Окара.

Нагадаємо, що 5 серпня Печерський райсуд заарештував екс-прем'єра Юлію Тимошенко. 8 серпня її захист подавав три клопотання про зміну запобіжного заходу проте кожного разу суд їх відхиляв.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, хто може звільнити Тимошенко з СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути