середа, 13 січня 2016 16:58

Експерт розповів, як заборона товарів з Росії позначиться на українцях

Експерт розповів, як заборона товарів з Росії позначиться на українцях
Фото: ar.volyn.ua

Від урядового ембарго на імпорт товарів з Росії виграють українські виробники. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав радник Центру економічної стратегії Павло Кухта.

"Ті товари, які потрапили під українське ембарго здебільшого дзеркальні до тих, що заборонила ввозити Росія. Йдеться про продовольчі товари. Однак на нашому споживачеві це ніяк не позначиться. Бо українські товари такого типу конкурентноспроможніші за російські.

Здебільшого ми отримували продукцію міжнародних компаній, які в 90- ті роки відкрили виробництва в Росії. Наприклад, жувальні гумки або солодощі. Це був налагоджений бізнес. Тепер вони ввозитимуть свої товари з європейських або турецьких заводів. Або відкриють виробництво в Україні. Тобто на українському споживачеві це ніяк не позначиться. Щодо імпортерів, то їм доведеться знайти інших постачальників. Наприклад, купувати не в Росії, а в Європі", - пояснив експерт.

Він позитивно оцінив заборону на імпорту російських товарів.

"Враховуючи, що ми знаходимося у стані війни з Росією - це нормальне і очікуване рішення українського уряду. Це наш удар у гібридній війні. Для росіян він створює проблеми. Бо вони втрачають український ринок", - сказав Кухта.

Нагадаємо, 10 січня почало діяти урядове ембарго на імпорт продовольчих і деяких інших товарів із Росії. За словами прем'єр-міністра України Ареснія Яценюка, українське ембарго є відповіддю на російське, яке набуло чинності 1 січня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як заборона товарів з Росії позначиться на українцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути