неділя, 06 грудня 2015 14:00

Експерт прогнозує гарячий політичний тиждень в стінах Ради

Експерт прогнозує гарячий політичний тиждень в стінах Ради
unian.net

Наступного тижня у Верховній Раді посиляться суперечки всередині учасників коаліції. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Найважливішими питаннями будуть звіт Кабміну, бюджет і новий Податковий кодекс. Найбільш конфліктним буде останнє питання. Опозиція підіграватиме тим депутатам, які невдоволені проектом кодексу. Вони взагалі підіграють у будь-якій ситуації, що робить владу слабкішою", - пояснив він.

Цибулько прогнозує, що у питаннях бюджету і податкового кодексу "лінія розламу коаліції стане більш рельєфною". "Коаліція піддаватиметься подальшій ерозії", - сказав політолог.

За словами Цибулька, політики підніматимуть тему відставки генпрокурора.

"Шокін, як генпрокурор, є досить серйозним подразником. Суспільним і політичним. Буде спроба ще й у цій площині розіграти певний наступ. Та ж Радикальна партія Ляшка обрала Шокіна "мішенню". Не виключено, що до неї можуть приєднатись доволі не слабкі гравці. Зараз все залежатиме від"Самопомочі" і "Батьківщини"", - зазначив він.

Експерт не виключає, що "Батьківщина" може залишити коаліцію. "Все залежить від рівня егоїзму більш чисельних фракцій", - сказав Цибулько.

Також політолог спрогнозував, про що віце-президент США Джозеф Байден говоритиме депутатам

"Можливо буде заклик пришвидшити реформи. Адже американські посадовці завжди прислухаються до українських суспільних настроїв. Байден ретранслюватиме настрої українців політичному класові. Який на них не хоче реагувати. Бо егоїстичні інтереси вищі за перспективи нації і держави", - пояснив він.

Нагадаємо, Верховна Рада розпочне чергове засідання з наступного вівторка. Депутати заслухають річний звіт уряду.

Зараз ви читаєте новину «Експерт прогнозує гарячий політичний тиждень в стінах Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути