середа, 06 січня 2016 07:00

Експерт пояснив, скільки часу піде на отримання чесних судів

Експерт пояснив, скільки часу піде на отримання чесних судів
segodnya.ua

В Україні нереально замінити весь суддівський корпус протягом кількох місяців. А на реформу піде до 5 років. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав член Вищої ради юстиції Андрій Бойко.

"За три місяці не вдасться змінити весь суддівський корпус і реформувати судову систему", - зауважив він.

За словами експерта, призупинити роботу судів до повного перезавантаження системи неможливо. Бо правосуддя мусить здійснюватися щодня.

"Ми прекрасно розуміємо, що судова система - це досить складний механізм. Особливо, коли йдеться про суддів апеляційних, касаційних інстанцій. Це висококваліфіковані фахівці. Сформувати за такий короткий час чи зробити масову заміну всіх суддів - нереально", - сказав Бойко.

Реальний механізм закладений у проекті змін до Конституції в частині правосуддя, який передбачає атестацію всіх суддів - від Верховного Суду до місцевих, вважає він.

"Ця атестація передбачатиме отримання посади на різних судових інстанціях шляхом конкурсного заміщення. Безумовно, цей шлях значно довший. Він забере три-п'ять років. Але він цивілізований. І не порушує принципу незалежності судової системи. Такий підхід дасть можливість зробити якісну заміну тих суддів, які за рівнем компетентності і доброчесності не відповідають посадам", - пояснив Бойко.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити роботу судів на три місяці для їхнього "перезавантаження".

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, скільки часу піде на отримання чесних судів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути