середа, 09 грудня 2015 20:25

Експерт пояснив, чи отримає Путін свої три мільярди

Експерт пояснив, чи отримає Путін свої три мільярди

Російська Федерація, швидше за все, відсудить в України три мільярди, але при цьому ми все одно можемо залишитись у виграші. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив економіст Олександр Савченко.

"Росія подасть до суду в Парижі. Він триватиме близько чотирьох років. Півроку триватиме досудове розслідування. Суд пропонуватиме нам знайти компроміс. Ми його, звісно, не знайдемо. Велика вірогідність, що росіяни виграють процес. Але це нічого не означає", - заявив він.

Експерт пояснив, що виконати рішення цього суду означає арештувати нерухомість України на території чи Росії, чи інших країн.

Савченко наголосив: щоб не платити Російській Федерації "борг Януковича", Україна має подати судовий позов про повернення коштів, які країна-агресор відібрала в нас внаслідок анексії Криму.

"Мене обурює, чому ми досі цього не робимо. Тільки вони виграють 3 мільярди доларів, а ми 25 мільярдів доларів. От якщо вони нам не повернуть 25 мільярдів, то й ми їм звісно, нічого не платитимемо. Арештуємо всю їхню нерухомість на нашій території, окрім тієї, яка належить дипломатичним місіям", - зазначив економіст.

Він нагадав, що рішення суду жодним чином не вплине на кредитування України іншими країнами чи МВФ. Бо Міжнародний валютний фонд зняв заборону на кредитування країн з простроченою суверенною заборгованістю.

"Ми тягнутимемо час. Наше завдання першим виграти на значно більшу суму. Маємо для цього усі підстави. Все залежатиме від бажання й професіоналізму влади", - додав Савченко.

Нагадаємо, Володимир Путін сьогодні доручив міністрові фінансів Антону Силуанову подати в суд на Україну у зв'язку з неповерненням кредиту в три мільярди доларів. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова судитися з Росією. Наголосив, що Російська Федерація не отримає інших умов реструктуризації, ніж інші українські кредитори.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чи отримає Путін свої три мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути