вівторок, 17 червня 2014 19:10

Експерт: Розпочався відлік протестного потенціалу проти Порошенка

Експерт:  Розпочався відлік протестного потенціалу проти Порошенка
фото: lb.ua

Захід дбає про власні інтереси. Може пожертвувати українською стабільністю заради своєї. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів політолог Михайло Басараб.

"Згадаймо, як президент Сполучених Штатів Америки Буш умовляв Україну відмовитися від незалежності на початку 1990-х. Захід дбає про свої інтереси. Тому Петрові Порошенку треба проводити самостійнішу політику. Зокрема, максимально закрити кордон із Росією, щоб сюди не везли зброю та бойовиків. Тоді глава держави вестиме переговори з позиції господаря власної території", - зазначив він.

За його словами, протестні настрої в Україні наростають.

"У зв'язку із суботніми подіями (бойовики збили літак з українськими військовими. Всі 49 загинули. - ред ) ми побачили протести під російським посольством. Там були обурені вбивством наших солдат на нашій території. Потім побачили мітинг під Адміністрацією президента, що є знаковим. Порошенко керує трохи більше тижня, а йому надходять сигнали. Якщо не діятиме рішуче й шукатиме консенсусу з агресором, його чекатиме фатальний кінець. Вимагатимуть відставки. Це питання не кількох тижнів чи місяців. Та відлік у накопиченні суспільного протестного потенціалу проти Порошенка розпочався. Президентові потрібно зробити швидкі кроки й приймати жорсткі кадрові рішення — під трибунал мають піти люди, через службову недбалість та зрадництво яких Україна зазнає таких трагічних жертв", - додав Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Розпочався відлік протестного потенціалу проти Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути