понеділок, 21 листопада 2016 20:00

Експерт дав рецепт викорінення корупції

Експерт дав рецепт викорінення корупції

Для боротьби з корупцією треба легалізувати всі трудові відносини. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп може обвалити економіку Росії - політолог

"Звідки корупція? Від величезного обсягу тіньової готівки. В електронному вигляді хабарів майже ніхто не дає. Звідки тіньова готівка? З нелегального ринку праці. Хочемо боротися з корупцією? Потрібно легалізувати всі трудові стосунки. А з ними – й фінансові потоки і специфічні види діяльності, включно з проституцією. Але не тільки з проституцією. Це може бути і приватна зайнятість - від репетиторства і послуг масажу до пошиття одягу", - пояснив він.

Корупціонери є суспільними паразитами, вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний люстратор країни звільняється

"Уже років 10 цей приклад навожу. Є Конча-Заспа. Усі чули про це селище. Але біля кожного районного і обласного центру є такі свої міні-поселення. Там живуть митники, податківці, судді, адвокати, прокурори, місцева адміністрація, землевпорядники, санепідемстанція, пожежники. Це – величезна ракова пухлина на суспільному організмі. Ці паразити витягують соки з нього. Ще дивно, що економіка існує: ми сидимо у затишній кав'ярні, світло горить, усе нормально", - резюмував Матвієнко.

Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю Костянтина Матвієнка Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Експерт дав рецепт викорінення корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути