середа, 04 грудня 2013 15:26

Екс-начальника міліції, який віддав наказ розігнати Євромайдан, допитали в ГПУ

Екс-начальника міліції, який віддав наказ розігнати Євромайдан, допитали в ГПУ
Фото: focus.ua

Відсторонений від виконання обов'язків начальника ГУ МВС України в Києві Валерій Коряк з ранку середи дає покази у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України в рамках кримінального провадження про перевищення повноважень працівниками міліції 30 листопада під час розгону Євромайдану.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, на допит Коряк був викликаний на 9.00.

"Коряк допитується в рамках кримінального провадження за перевищення повноважень під час подій на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада", - сказали в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, 1 грудня начальник ГУ МВС України Коряк на колегії МВС попросив главу відомства Віталія Захарченка розглянути питання його відставки за власним бажанням.

По закінченні колегії Захарченко повідомив, що Коряк тимчасово відсторонений від виконання обов'язків до закінчення службового розслідування.

30 листопада Коряк заявив, що це він прийняв рішення направити "Беркут" для відтиснення людей з Майдану Незалежності, однак міліція не була налаштована на агресію. Коряк шкодує про те, що трапилося в ніч на 30 листопада. Він також заявив про готовність піти у відставку, якщо таке рішення прийме керівництво МВС або прокуратура.

2 грудня прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Коряк звільнений зі своєї посади.

Зараз ви читаєте новину «Екс-начальника міліції, який віддав наказ розігнати Євромайдан, допитали в ГПУ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути