понеділок, 13 лютого 2012 12:47

ЄК побачила прогрес України у питанні безвізового режиму, але є ще над чим працювати

ЄК побачила прогрес України у питанні безвізового режиму, але є ще над чим працювати

У другій доповіді Європейської комісії (ЄК) про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму Брюссель заявляє про "деякий прогрес", досягнутий Києвом.

"Деякий прогрес був досягнутий в області безпеки документів", - констатує ЄК. При цьому наголошується, що "правова основа" для видачі біометричних паспортів не завершена, ще необхідно прийняти план дій і програму для повного впровадження паспортів. Також не підписано закон "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України".

Щодо нелегальної міграції та реадмісії, то там зазначається, що необхідні законодавчі рамки створено, зокрема і для забезпечення підготовки кодексу для боротьби з корупцією. Разом з тим, ще необхідні додаткові зусилля для зміцнення міжвідомчого співробітництва у сфері управління кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брюссель не повинен припиняти контакти з Києвом через "справи Тимошенко" - голова Сейму Литви

ЄК також констатує відповідність українського законодавства європейському у сфері надання притулку. Одночасно зазначається, що "деякі важливі положення потребують змін".

У блоці "Громадський порядок і безпека" говориться, що Україна "досягла певного прогресу" в узваленні необхідної законодавчої бази. Критиці піддано відсутність плану дій з впровадження відповідної Стратегії, ухваленої ще в жовтні 2011 року, який би містив конкретні терміни, відповідальні особи, бюджет, показники ефективності і моніторинг процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські перспективи України залежать від рішення Януковича

Також "обмежений прогрес" було досягнуто в сфері боротьби з корупцією, зазначає Єврокомісія

Щодо зовнішніх відносин та фундаментальних прав наголошується, що Україна "досягла певного прогресу. Разом з тим, ще необхідні додаткові положення в національному законодавстві". Нормативно-правова база також потребує перегляду, щоб забезпечити право на справедливий, неупереджений та прозоре судовий розгляд", - йдеться в оцінці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС скасує візи для українців через два роки - євродепутат

Ще однією невирішеною проблемою, на думку ЄК, є те, що Україна досі не ухвалила "всеосяжне антидискримінаційне законодавство з метою забезпечення ефективного захисту проти всіх форм дискримінації".

Зараз ви читаєте новину «ЄК побачила прогрес України у питанні безвізового режиму, але є ще над чим працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути