вівторок, 19 березня 2013 11:56

Єфремов навмисно спровокував опозицію на блокування - Міщенко

Єфремов навмисно спровокував опозицію на блокування - Міщенко
Андрій Міщенко: ми готові блокувати роботу Ради за українську мову. Фото: vimeo.com

"Свободівці" впевнені, що голова фракції Парії регіонів Олександр Єфремов навмисне спровокував ще одне блокування парламенту. Про це під час брифінгу сказав нардеп-"свободівець" Андрій Міщенко.

"О дев'ятій годині сьогодні зустрілася наша фракція. Ми обговорювали як голосували, хто буде виступати. Тобто ніщо не віщувало блокування. Але ми побачили нехтування законом Ківалова-Колесніченка, за який вони самі проголосували. Там йдеться про те, що чиновники повинні розмовляти державною мовою. Є Конституція, яка вимагає, що чиновник має говорити державною мовою. Єфремов усим цим знехтував, як голова фракції найбільшої парламентської партії. Після того як Олег Тягнибок вийшов до трибуни, туди полізли комуністи та бійці Партії регіонів і почалося силове протистояння", - сказав Міщенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначення виборів у Києві на 2 червня може суперечити Конституції - "регіонал"

"Свободівець" підкреслив: "Люди за українську мову пережили голодомор, за українську мову їх відсилали у Сибір, і за українську мову ми також готові як мінімум блокувати парламент, поки він не запрацює в законному порядку".

Він додав, що підозрює – російськомовна промова Єфремова – провокація.

"Ви пригадуєте, парламент уже розмовляв українською мовою, і той самий Єфремов, Кілінкаров, Симоненко? Уже були прийняті правила гри, люди всі погодилися дотримуватися законів. А зараз те , що сталося, це є зрив роботи парламенту з боку Партії регіонів тому, що парламент поки - єдиний центр спротиву режиму. І єдиний законодавчий орган", - сказав він.

Міщенко зізнався що не знає про що говорять голови фракцій у Рибака.

Нагадаємо, "свободівці" заглушили російськомовний виступ голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова криками "Українською!". На закінчення своєї промови він сказав: "Дякую усім за увагу, а нацистам за супровід". Після цього на трибуну вийшов Олег Тягнибок, а "свободівці" знову заблокували роботи Ради.

"Ми не чули слова нацисти, я вас запевняю", - сказав журналістам Міщенко.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов навмисно спровокував опозицію на блокування - Міщенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути