пʼятниця, 05 березня 2010 12:48

Єфремов каже, що коаліція з "тушками" теж законна

Єфремов каже, що коаліція з "тушками" теж законна

У Партії регіонів обіцяють сьогодні довести, що формування коаліції не лише фракціями, але й окремими депутатами, відповідає Конституції України. Про це сьогодні на брифінгу заявив народний депутат від ПР Олександр Єфремов.

Депутат підкреслив, що на сьогоднішній день у Партії регіонів є підписи більшості народних депутатів за створення коаліції.

На запитання, чи є у ПР можливість створити коаліцію фракціями, як це й передбачено Конституцією, Єфремов відповів: "Я юристам ставлю просте питання: що у нас первинно - народний депутат, який у залі працює, чи у нас первинні якісь фракції чи ще щось? І ніхто однозначно в юридичній площині відповісти на це питання не може".

Також Єфремов звернув увагу на те, що для проведення будь-яких виборів, - парламентських чи місцевих, - необхідний державний бюджет, а для цього, у свою чергу, потрібно сформувати новий уряд. Правда, додав він, вибори можна профінансувати з чиєїсь кишені, і якщо такі кошти є у Юлії Тимошенко, вона може це зробити, вказавши в декларації джерело цих коштів.

"Якщо ні - тоді про що ми говоримо? Тоді нам потрібно шукати не лише правовий, але і політичний шлях вирішення даних питань. І коли все це складаєш докупи, зрештою ми повинні відповісти на питання, хто і про що турбується. Якщо ми турбуємося про державу, ми повинні вирішувати ці питання, а якщо хтось турбується про свою особисту долю і про своє крісло, тоді вже це інша тема... Тому перш ніж вести дискусію про конституційність і законність вирішення тих чи інших питань... У мене лежить розкладка юристів досить докладна, і я зараз буквально через півгодини її розповсюджу щодо відповідей на ці питання. Тому що юристи, які глибоко вивчили дану проблему, кажуть, що в парламенті може формуватися фракція більшості на підставі підписів депутатів... І підтверджують це відповідними посиланнями на Конституцію", - підсумував він.

Нагадаємо, 2 березня після консультацій з лідерами фракцій спікер Володимир Литвин повідомив про припинення діяльності коаліції у складі БЮТ, НУНС і Блоку Литвина. Потім парламент прийняв у першому читанні закон, згідно з яким коаліцію можна формувати на індивідуальній основі.

Сьогодні народний депутат від групи "Народна самооборона" Юрій Гримчак заявив, що під коаліційною угодою з Партією регіонів поставили підписи вже 25 депутатів від НУНС, передає ЛІГА.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов каже, що коаліція з "тушками" теж законна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути