неділя, 16 вересня 2012 13:06

Єдиним плюсом президентства Ющенка є його дружина - Скуратівський

Єдиним плюсом президентства Ющенка є його дружина - Скуратівський
Раніше Вадим Скуратівський застерігав від можливості закінчення президентсва Януковича кровопролиттям. Фото: ukrslovo.org.ua

При всіх президентах України країні жилося погано, але позитивним є те, що жоден до громадянської війни не довів.

Про це Gazeta.ua сказав український мистецтвознавець, учасник ініціативи "Перше грудня" Вадим Скуратівський, коментуючи заяву екс-президента Віктора Ющенка, що саме за часи його президентства країні жилося найкраще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 21 рік в Україні ще не було хорошого президента

"Мені при всіх президентах жилося не дуже добре. А особливо сумнівно виглядає доба Ющенка, коли, зрештою, так багато обіцялося і так мало зробилося. А взагалі мені сором за екс-президента, який робить такі легковажні висловлювання. Навіть якщо за нього жилося б найкраще українцям, все одно нескромно говорити такі речі", - вважає він.

Скуратівський наголосив, що багато сподівань було покладено особисто на президента.

"Було тоді дуже багато надій. Але вони вже посередині президентського тогочасного терміну абсолютно не справдилися. Серед іншого, були персональні надії на Ющенка. А потім, коли він зробив народним артистом Вєрку Сердючку, а Ківалову, лютому провокатору, вручив орден Ярослава, то я зрозумів, що нічого доброго з цього не вийде", - пояснив він.

"Єдиний плюс, президентського цього терміну — мені подобалася пані Катерина Ющенко, але це моє особисто. Вона подобалася мені естетично, а не політично", - додав він.

На попередніх президентів Леоніда Кравчука та Леоніда Кучму, так само покладалося багато надій, зазначив Скуратівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожен крок цієї влади губить наш потенціал"

"До Ющенко приблизно було те саме — розпочиналася та фабула щодо того, чи іншого президента і здавалася, що з того щось вийде. А потім вже десь посередині їхніх термінів ставало зрозуміло, що нічого вже не вийде", - підкреслив він.

Водночас, плюсом попередніх президентів було те, що в Україні не було громадянської війни, вважає Скуратівський. Онак він не виключає, що при Вікторі Януковичу можливо все.

"За всіх президентів, принаймні, ще не вибухнула громадянська війна. Отже за це я всім президентом вдячним. За вийнятком нинішнього, бо чесно кажучи, я не знаю, чим скінчиться його президентство, - підкреслив Скуратівський. - На превеликий жаль, "балканізація" України, перетворення її на якусь подобу Югославії, цілком можливе. В Україні все може трапитися".

Зараз ви читаєте новину «Єдиним плюсом президентства Ющенка є його дружина - Скуратівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути