Ексклюзиви
субота, 02 червня 2012 13:07

"Є тенденції усунення небажаних міських голів" - Клюжев

"Є тенденції усунення небажаних міських голів" - Клюжев
За словами спостерігачів, збільшується кількість повідомлень про перешкоджання політичної діяльності окремих політиків та партій. Фото: bukinfo.com.ua

Конфліктні ситуації, пов'язані з майбутніми виборами зафіксовані у 22 регіонах країни.

Про це під час прес-конференціїї розповів експерт компаніїї спостереження Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев.

"Жорстка конкуренція за право балотуватись у мажоритарних округах характерна для різних політичних сил. Зросла кількість інцидентів між правоохоронними, контролюючими органами та особами, що заявили про участь у виборах, фактів перешкоджання політичній діяльності опонентів", - сказав експерт.

За його словами, внутрішньопартійні конфлікти частіше пов'язані з узгодженням кандидатів, які балотуватимуться в мажоритарних округах, або розподілом посад у місцевих штабах.

"Є тенденції усунення міських голів. У Стаханові Луганської області було ініційоване усунення мера міста. Відбулася відставка мера і в Дебальцево Донецької області через його конфлікт із народним депутатом Ігорем Шкірею. На Луганщині також працівниками СБУ й прокуратури 14 травня заарештовано потенційного кандидата в народні депутати, міського голову Олександровська Миколу Грекова. Міський голова відомий тим, що публічно критикував керівництво Партії регіонів, за що і був у березні виключений із лав партії з формулюванням за порушення етичних норм", - додав Клюжев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опора" попередила про вплив адмінресурсу на вибори у мажоритарці

Спостерегачі відзначають, що кількість повідомлень про перешкоджання політичної діяльності окремих політиків та партій збільшується.

"Під час візиту лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка в область посадові особи Житомирської міської ради намагалися перешкодити його зустрічі з виборцями та забороняли використовувати приміщення Богунської районної ради. Під час візиту до Донецька Арсеній Яценюк повідомив, що всі комунальні та приватні установи міста відмовилися надати в оренду приміщення для його зустрічі з виборцями", - сказав експерт.

За даними ОПОРИ, у Волинській області Окружним адміністративним судом за поданням Луцького міськвиконкому були заборонені акції протесту, які планували провести ВО "Батьківщина" та "Свобода" під час візиту в регіон президента Віктора Януковича. Перед тим суд заборонив проводити масові акції й представникам Партії регіонів. Луцька мерія обгрунтувала своє рішення намаганням не допустити заворушень під час акцій протесту.

За словами експерта почастішали випадки пошкодження політичної реклами, особливо біл-бордів із політичною рекламою.

Зараз ви читаєте новину «"Є тенденції усунення небажаних міських голів" - Клюжев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути