пʼятниця, 01 червня 2012 13:40

"Опора" попередила про вплив адмінресурсу на вибори у мажоритарці

"Опора" попередила про вплив адмінресурсу на вибори у мажоритарці
Олександр Клюжев розповів, що робиться у мажоритарних округах. Фото: cvu.dn.ua

Основна тенденція майбутніх парламентських виборів - це те, що посадові особи відносять себе публічно до певної політичної сили.

Про це під час прес-конференції сказав експерт громадської мережі "Опора" Олександр Клюжев.

"Зафіксовані масові випадки, коли чинні депутати або кандидати у мажоритарних округах не приховують свого відношення до певної політичної сили. На попередніх виборчих кампаніях таке, як правило, не афішувалось", - відзначив активіст.

Чиновники відкрито поєднують управлінські та політичні посади, а окремі кандидати привласнюють політичні дивіденди результатів діяльності органів влади.

"Ігнорування міжнародних стандартів, зокрема, встановлених Венеціанською комісією, щодо безстороннього ставлення посадових осіб до всіх кандидатів може зашкодити легітимності виборів", - сказав Клюжев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських виборців задобрюють гречкою, макаронами та цукерками "Корівка"

Він навів приклади, коли на офіційному сайті тернопільської обласної організації партії "Удар" оприлюднено матеріал про колишнього голову правління БМ Банку Віталія Ломаковича, який подарував школі міста Кременець десять комп'ютерів. Автор повідомлення згадує про те, що Ломакович рекомендований цією політсилою до участі у виборах на відповідному окрузі.

"Також є приклад, коли міський голова Словянська Донецької області Нелі Штепа заявила у ЗМІ, що у виборчому окрузі №47 міста вибори виграє лише той кандидат, який залучить до територіальної громади не менше ніж 100 млн грн. Вона пообіцяла зробила усе можливе, щоб до ВР не пройшли кандидати, які не мають можливості забезпечити ресурсами місто", - розповів Клюжев.

За словами активіста, ці приклади засвідчують вплив місцевого адмінресурсу на виборчий процес у мажоритарних округах.

Зараз ви читаєте новину «"Опора" попередила про вплив адмінресурсу на вибори у мажоритарці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути