понеділок, 30 січня 2012 17:24

Двоє лідерів "Фронту змін" втекли за кордон після атаки на їхній завод - ЗМІ

Двоє лідерів "Фронту змін" втекли за кордон після атаки на їхній завод - ЗМІ

Два керівника Одеської обласної організації партії "Фронт змін" - Володимир Немировський і його заступник Сергій Фаємарк - нині перебувають за межами України.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Причиною їх спішного від'їзду стала інформація про загрозу арешту, зазначили співрозмовники видання.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Одесі силовики атакували адміністративну будівлю заводу "Стальканат". Одним з його власників є Немировський. У приміщенні заводу розташований одеський штаб "фронтовиків".

За наявною інформацією, представники силових структур, які намагалися потрапити всередину будинку, посилалися на якесу постанову слідчого. Тим, хто перебував на місці, ознайомитися з ним не дозволили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Якщо Янукович дасть команду виграти вибори, то може забути про виїзд в країни

На місце конфлікту прибув також народний депутат, член "Фронту змін" Руслан Князевич. Однак, він був заблокований в адмінбудинку.

У партії "Фронт змін" одеська обласна організація вважається однією з найважливіших. У тому числі фінансовому і медійному планах. Немирівський і партнери володіють у місті двома великими телеканалами, мають серйозне представництво в органах влади.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в керівництві "Стальканату", пояснило, що обшук проводився в рамках розслідування кримінальної справи, яку порушило слідче управління міліціі Одеси за ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк знайшов PR-подібність між Януковичем і Тимошенко

"Справу порушено стосовно фірми, до якої "Стальканат" не має ніякого відношення. Усі події, які зараз приписують нам, відбулися ще в 2002 році. У кримінальній справі йдеться про те, що це підприємство, нібито, завдало державі збитків на суму 1,5 мільйона гривень. Але насправді, метою всіх цих слідчих заходів є "задавити" підприємство. Нам відомо, що в Одеській обласній прокуратурі, яка зараз підключилася до розслідування цієї справи, готують ще низку статей для порушення додаткових кримінальних справ. Якщо так триватиме, то через 2 місяці ми не зможемо зібрати на роботу наших співробітників, а через шість місяців на території підприємства можна буде вже грати в гольф", - сказав співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція "охороняє порядок" у готелі "Славутич"

Влітку 2008 року "Стальканат" вперше повідомив про тиск на підприємство з боку силовиків, метою якого є рейдерське захоплення підприємства. Тоді співробітники міліції провели обшук на підприємстві та вилучили техніку та документи, які досі не повернули. Тоді кримінальну справу, в рамках якої проводився обшук, було порушено за фактом укладення з однією з компаній договору на суму до 30 тис. грн на отримання транспортних послуг - через нібито підробки підпису керівника компанії-контрагента.

Пізніше підприємство в суді довело незаконність порушення кримінальних справ. Однак це не вплинуло на повернення майна.

Зараз ви читаєте новину «Двоє лідерів "Фронту змін" втекли за кордон після атаки на їхній завод - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути