вівторок, 15 січня 2013 14:59

Два роки тюрми за графіті з Януковичем дали через роз'єднаність суспільства - Корчинський

Два роки тюрми за графіті з Януковичем дали через роз'єднаність суспільства - Корчинський
Фото: ia-prometei.org.ua

Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що вирок суду щодо позбавлення волі чотирьох симпатиків патріотичного руху "Чорний комітет" за виготовлення та малювання трафаретів із зображенням президента Віктора Януковича із простреленою головою став можливим лише через те, що українська громадськість не навчилася проявляти солідарність.

Таку думку він висловив Gazeta.ua, коментуючи вирок суду.

"Діється судове свавілля і стало воно можливим тому, що українська громадськість не навчилася проявляти солідарність. Таке рішення суду стало можливим тому що в справу своєчасно не включилися українські ЗМІ, депутати, громадські організації та тому що активістам не пояснили належно яким чином вони себе мають поводити", - розповів він.

Окрім того, на його думку "ця справа ще раз свідчить, що нашою зброєю є солідарність, і коли на підтримку політичних в'язнів українська громадськість не може зібрати кількох тисяч доларів, то така поведінка є ганебною. Будемо сподіватись, що справа виправиться. Абсолютно можливий інший поворот справи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За день до вироку активіст "Чорного комітету" організовував марш на підтримку Павліченків

"Зараз іноді навіть проблемно взяти підписи в депутатів про взяття на поруки тих чи інших політв'язнів. Депутати не роблять належних заходів, і не піднімають питання щодо учасників вуличних протестів, які відзначились реальною боротьбою, а не словесною", - додав Корчинський.

На його думку, багато питань "вирішують грошима". "Я думаю, що ціна справи по кожному з цих молодих людей була тисяч 5 доларів, і їх цілком можна було зібрати завчасно. Ми намагаємося збирати, але того замало. Скажімо на тих членів організації "Патріотів України", які вже тривалий час сидять в Харкові, і зараз перебувають під судами, то за весь час доволі активної кампанії було зібрано тисячі 3 — 4 на всіх, що дуже мало", - зазначив політик.

Говорячи про розвиток справи він відзначив: "Я сподіваюсь, що їх вдасться витягнути через апеляцію, і думаю, що вдасться організувати громадський комітет, який буде займатися конкретно ними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За графіті з Януковичем активісти отримали по кілька років в'язниці

Нагадаємо, вчора чотирьох симпатиків патріотичного руху "Чорний комітет" засудили на реальні терміни за виготовлення та малювання трафаретів із зображенням президента Віктора Януковича із простреленою головою.

За заявою "Чорного комітету", Писарцов та Данилов отримали 2 роки позбавлення волі, Ганненко – 1,8 року позбавлення волі, Никоненко – 1 рік трудової колонії.

Зараз ви читаєте новину «Два роки тюрми за графіті з Януковичем дали через роз'єднаність суспільства - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути