неділя, 26 червня 2016 18:20

"Душогуби!", "Садік капут!", "Андрійко і Батя" - найпровокаційніші акції тижня
9

Gazeta.ua пропонує найголовніші протести з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 20 травня по 26 червня.

21 червня, Одеса

Біля стін готелю Gagarinn, де проходив муніципальний форум Асоціації міст, відбувся мітинг противників мера Одеса Геннадія Труханова. Кілька тисяч городян вимагали його негайної відставки. Мітингувальники передали своє звернення до президента України, першому заступникові глави Адміністрації Петра Порошенка Ковальчуку Віталію.Той пообіцяв, що "на Банковій до критичної ситуації в Одесі поставляться дуже серйозно".

 
 

22 червня, Київ

До будівлі Кабміну прийшли кияни з вимогою зниження тарифів. Активісти вирішили перекрити рух транспорту на вулиці Грушевського, що поряд із будівлею уряду. Поліція витіснила протестувальників із проїжджої частини на тротуар. Основні вимоги: мораторій на подальше підвищення тарифів, повернення тарифів на ЖКХ-послуги до рівня початку 2015 року, а також незалежний аудит енергопостачальних компаній.

22 червня, Львів

На площі Ринок відбулась мовчазна акція протесту проти політики міського голови Андрія Садового "Наобіцяв, а не зробив". Під часу акції активісти показали костюмовану трагікомедію "Садік капут!". Так, перед сходом в міську Ратушу активісти встановили трон міського голови під яким лежали пакети зі сміттям. На троні стояв Статут міста Львова. По праву сторону від трону активісти тримали плакати із обіцянками Андрія Садового, які він не виконав, а по ліву, ті які виконав, проте краще від цього львів'янам не стало.

Зокрема, можна було побачити такі написи: "Будинки воїнам АТО у стилі фігвам", "2006 р. – відкрив сміттєпереробний завод", "Більше мільярда гривень боргів", "Наобіцяв і не зробив громадську раду при ЛМР" та ін.

Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 

22 червня, Житомирщина

Кілька десятків людей перекрили трасу Київ-Чоп на виїзді з Житомира. Вимагали призначити керівника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області. Більшість протестувальників – колишні та дійсні військовослужбовці, які не можуть отримати земельні ділянки. Спершу повідомляли, що акція буде безстроковою, але пізніше вирішили зробити її попереджувальною.

24 червня, Львів

Майже 100 активістів зібралися перед входом до Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Тут розпочався перший день VI міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest 2016.

Розгорнули плакати з написами: "Садовий - брехун", "Взяв і зробив найбільший смітник у Європі", "Бувший мер не ховайся". Участь у мітингу взяли звичайні активісти, а також представники громадських організацій "Розвиток громади", "Патріот", "Спілка АТО".

Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 

Зараз ви читаєте новину «"Душогуби!", "Садік капут!", "Андрійко і Батя" - найпровокаційніші акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути