пʼятниця, 01 березня 2013 16:06

Довготермінова муміфікація межигірської Сім'ї неможлива - Луценко

Довготермінова муміфікація межигірської Сім'ї неможлива - Луценко
Луценко: "У мафії немає ні переконань, ні плану розвитку країни, влада взагалі і кожна посада окремо розглядається як зверх прибутковий фінансовий інструмент". Фото: lenta-ua.net

Ув'язнений Юрій Луценко вважає ситуацію в Україні гіршою, ніж в Росії чи Білорусі.

Про це він написав, відповідаючи на питання, зібрані блогером Романом Шрайком, інформує Українська Правда.

"Ситуація в Україні дуже важлива. У нас навіть не Білорусь. Там є проблема виживаючого з розуму диктатора і заляканого в основному населення. Але ситуація зміниться, в гіршому випадку – через похорони державного рівня", - написав він.

"У Росії все гірше, там править могутній союз силовиків. У нас – найгірше, бо владу захопила мафія, що підпорядкувала своїм інтересам і силовиків, і олігархів, і чиновників", - вважає Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газовий контракт Тимошенко з Росією "як петля на шиї" України - Янукович

"У мафії немає ні переконань, ні плану розвитку країни, влада взагалі і кожна посада окремо розглядається як зверх прибутковий фінансовий інструмент. Тому логічним є поступове поглинання олігархічних кланів в ім'я всевладдя так званої "Сім'ї". Це остаточно вбиває конкуренцію економічну (середній клас) і політичну (опозицію)", - заявив екс-міністр.

На його думку, єдина загроза цій системі – громадянське повстання.

"Саме тому Сім'я намагається взяти під контроль ЗМІ (наїзд на Хорошковського, Коломойського), аби вбивати  в голови людей радянську матрицю небажання брати відповідальність на себе, обмежуючись кухонними та інтернетними матюками на владу та всіх політиків разом", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому помилування Луценка не "відбілить" українське правосуддя

"Зрозуміло, довготермінова муміфікація межигірської Сім'ї неможлива. На відміну від РФ у неї немає ні мізків, ні нафтодоларів, ні клерикально-ксенофобської ідеології "Руского міра". Але падіння нинішньої української влади з організаційних та економічних причин веде до здачі України в "Мутний союз", - написав Луценко.

Він бачить стратегію для демократичних сил України через досягнення двох ключових цілей:

1) "вступ України в Асоціацію з ЄС, що юридично унеможливить втягування нас в Митний союз Кремля (зокрема, через референдум ім. В.Медведчука)",

2) "самоорганізація проєвропейських сил у вигляді надпартійного демократичного руху з метою усунення мафії від влади. Дуже хотілось би, аби це відбулося мирно і цивілізовано, через кампанію 2015 року. Хоча все залежатиме від ступеню нашої переваги, організованості і рішучості".

Зараз ви читаєте новину «Довготермінова муміфікація межигірської Сім'ї неможлива - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути