субота, 20 квітня 2013 16:25

"Дорогувато гуманізація вийшла" - Кармазін про новий КПК

"Дорогувато гуманізація вийшла" - Кармазін про новий КПК
Юрій Кармазін Фото: expert.com.ua

Колишній народний депутат Юрій Кармазін переконаний, що новий Кримінально-процесуальний Кодекс наніс надзвичайно багато шкоди українському суспільству.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Новий Кримінально-процесуальний Кодекс показав дуже багато недоліків та знищив можливості для ведення нормальної статистики. Статистика порівнюється до певних періодів, а оскільки кодекс введений із 20 листопада, то ми можемо рахувати до 20 листопада, а потім після", - висловив думку політик.

Водночас, він наголосив, що новий КПК не засвідчив можливість гуманізації українського законодавства, як на тому наголосив президент Віктор Янукович.

"А щодо гуманізації, то для цього не потрібно було приймати новий КПК, для цього потрібно було внести зміни до деяких статей, наприклад, введення домашнього арешту. Дорогувато гуманізація вийшла, можна було дешевше зробити це для суспільства", - наголосив колишній народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободи громадян реально звужуються" - експерт про стягнення із захисника Тимошенко

Окрім того, за його словами, влада робить чергову помилку, кажучи про переваги нового КПК. "Тому перебільшення значення нового КПК є черговою помилкою влади і особисто Януковича. Я вважаю, що цей КПК зробив надзвичайно багато шкоди українському суспільству, і ми лише згодом зрозуміємо, що виконав він шкідницькі дії", - зауважив колишній народний депутат.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович під час Всеукраїнської наради працівників прокуратури наголосив, що перші півроку дії нового Кримінального процесуального кодексу засвідчили, що результатом прийнятих нововведень стане суттєва гуманізація кримінальної юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК зменшує стимул застосування тортур - "Amnesty International"

За словами президента, завдяки суттєвому обмеженню запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та розширенню альтернативних заходів вдалося досягти того, що пріоритетну роль стали відігравати заходи, не пов'язані з триманням під вартою.

Зараз ви читаєте новину «"Дорогувато гуманізація вийшла" - Кармазін про новий КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути