Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2011 17:32

Донецькі чорнобильці написали єврокомісару про геноцид Януковича
5

Чорнобильці читають лист, адресований єврокомісару
Фото: Фото: Тетяна Заровна
Шахтар Геннадій Конопльов приєднався до голодування чорнобильців

Донецькі інваліди-чорнобильці, які продовжують акцію протесту проти скорочення пенсій, підготували колективне звернення на адресу комісара Ради Європи з прав людини Томаса Хаммарберга.

У листі йдеться дослівно таке: "Керівництво України проводить політику геноциду по відношенню до інвалідів-чорнобильців. На вищому рівні нас оголосили баластом, який не може витримати економіка Україна. Коли нас закликали працювати на ЧАЕС, то попереджали, що у разі неявки ми можемо бути засуджені до тюремного ув'язнення на 3-7 років. І тепер багато хто з нас вважають, що краще було б відбути покарання, залишитися здоровим і стати політиком, ніж непотрібним державі інвалідом.

Надзвичайно цинічно виглядають наміри керівництва України за рахунок життя людей, які врятували їх від радіаційної чуми, заощадити бюджетні кошти, в основному - для забезпечення власного добробуту. Багато інвалідів мають намір вчинити суїцид, тому що не можуть забезпечити харчування, лікування та інші життєві потреби на мізерну пенсію. Але це правителів України не лякає. За їхньою версією в Україні занадто багато населення, і до 2030 року повинно залишитися не більше 30 млн., в основному, працездатного населення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильцям у Донецьку доводили, що на них подали до суду по "доброті душевній"

Учасники акції протесту стверджують, що всі заяви Віктора Януковича, Сергія Тігіпка та Миколи Азарова, що стосуються їх соціальних гарантій, є брехнею, а фактично пенсії зменшені більше, ніж на 70%. Вони вважають, що Пенсійний фонд, органи прокуратури, різні міністерства і навіть уповноважений з прав людини в Україні ігнорують їхні звернення.

Автори листа наполягають, що Конституцію України грубо порушують керівники країни на чолі з її гарантом. Вони просять втрутитися в ситуацію і направити в Україну спеціальну комісію.

Як повідомлялося раніше, чорнобильська акція протесту заборонена Донецьким адміністративним судом. В даний час виконавча служба передала документи в міліцію для примусового виселення голодуючих з наметів.

"Саме зараз оформляється протокол про адмінпорушення, яке полягає у невиконанні судового рішення. Це при тому, що судове рішення ми до цих пір на руки не отримували, його зміст знаємо тільки в переказі журналістів, і на суді нікого з нас не було", - розповів про ситуацію в наметовому місті станом на 16.00 26 листопада один з лідерів акції Микола Ярема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії чорнобильцям збільшать удвічі - Тігіпко пообіцяв

У наметовому містечку залишаються 25 учасників голодування. Сьогодні двоє учасників були відправлені до лікарні у важкому стані. Всього в наметовому містечку проживає близько 50 чорнобильців. Їм надають матеріальну допомогу прості жителі Донецька.

5 днів тому до голодування приєднався шахтар, пенсіонер з міста Родинське (Донецької області) Геннадій Іванович Конопльов, який не є чорнобильцем.

"Вважаю, весь народ повинен висловити солідарність з вимогами чорнобильців, інакше передушать по одному, - поділився думкою з Gazeta.ua Конопльов. - Я з Незалежної профспілки гірників Донбасу і ми з товаришами проголосували за підтримку голодуючих. Не підтримаємо сьогодні цих хлопців - всім капець. Сьогодні забрали пенсію у них, завтра віднімуть у нас. Жодному слову Азарова і його друзів не можна вірити".

Зараз ви читаєте новину «Донецькі чорнобильці написали єврокомісару про геноцид Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути