понеділок, 10 грудня 2012 13:29

Домовленості з Індією можуть зробити візит Януковича до Москви більш вдалим - експерт

Домовленості з Індією можуть зробити візит Януковича до Москви більш вдалим - експерт
Володимир Цибулько переконаний: питання Митного союзу обговорювати в РФ не будуть. Фото: www.ukrinform.ua

Питання входження України до Митного союзу під час візиту Віктора Януковича до Москви навряд чи буде розглядатися.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Зазначимо, що за інформацією ЗМІ, на 17-18 грудня заплановано ще не анонсований візит президента Віктора Януковича до Москви. Одним з головних питань порядку денного стане можливість участі України в східному інтеграційному процесі, зазначає джерело.

Цибулько переконаний, що мета візиту Януковича до Росії є іншою, оскільки навіть саме імовірне входження України до Митного союзу суперечить українському законодавству.

"В українському законодавстві зафіксовано намір входження до європейського союзу. Тому, думаю, що все ж таки основна причина візиту Януковича до Москви — це уникнути торговельних санкцій з боку Митного союзу до країни. Адже заява в Туркменістані була досить однозначна — при введенні таких санкцій втратить не тільки країна, а й сам Митний союз", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі негайно потрібні короткострокові гроші — експерти не виключають вступу України у Митний союз

Експерт додав: "Тому, я думаю, що основний пакет документів стосуватиметься навіть не газу. Бо всі чудово розуміють, що Південний потік — це своєрідний шантаж України, у першу чергу. Він не розв'язує основне завдання Росії — збільшення видобутку газу і розширення ринків збуту. Однак, зараз є великий пласт інтересів українських виробників, які потрібно відстоювати".

Цибулько також підкреслив, що візит Януковича до Індії може зробити подальшу поїздку до Москви більш вдалою для України.

"Думаю, що після візиту в Індію Янукович може отримати досить серйозне натхнення. Тому що Індія — це дуже цікавий ринок для українських товарів. Поряд із латинською Америкою, Індія та Китай — дуже перспективні ринки для України. Відомо, що Росія розірвала велику кількість контрактів з Індією. І ці контракти може зараз перехопити Україна і розширити товарообіг з Індією, збільшити його в рази. Тому, якщо в наслідок цього візиту відбудеться заміщення частини російських ринків індійськими, то, я думаю, що візит Януковича в Москву відбуватиметься у значно сильніших позиціях, ніж до цього візиту", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт вважає, що існує ризик зміни стратегічного вектора країни

Зазначимо, що наразі президент перебуває з робочим візитом в Індії. На зустрічі в місті Нью-Делі з міністром закордонних справ Республіки Індія Салманом Куршідом Янукович заявив, що Україна розглядає Індію як одного з найважливіших партнерів у Південній Азії.

Зараз ви читаєте новину «Домовленості з Індією можуть зробити візит Януковича до Москви більш вдалим - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути