Ексклюзиви
вівторок, 08 грудня 2015 07:00

Доля Шокіна вирішиться протягом найближчих місяців - політолог

Доля Шокіна вирішиться протягом найближчих місяців - політолог
Фото: www.kp.ru

Відставці генпрокурора Віктора Шокіна може сприяти лише позиція США. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Миселюк.

"Шокін - консерватор, тому не хоче ніяких реформ. І зараз США намагаються прибрати одну з головних перешкод у реформі силового сектору. Порошенко ж намагатиметься й далі утримати його на посаді, бо так само не хоче змін.

Відставці ж Шокіна може сприяти лише позиція США. Якщо вони поставлять питання руба, тоді Порошенку нічого не залишиться як його звільнити. Це станеться протягом найближчих місяців", - вважає експерт.

Він зазначив, що робота Шокіна на посаді генпрокурора була провальною.

"Найпростіше перерахувати позитивні здобутки Шокіна, ніж його провали. Яких є безліч. Починаючи від спроб зашкодити реформуванню Генпрокуратури, що вилилося у конфлікт із Сакварелідзе і Каськом, закінчуючи його позицією щодо призначення антикорупційного прокурора. Серед здобутків Шокіна, коли його призначали, було лише одне - повна лояльність до президента Порошенка. А той обрав його за двома критеріями: Шокін знає всі таємні схеми та зв'язки, які діють у ГПУ і має повну довіру з боку президента", - пояснив Миселюк.

Він вважає, що новий генпрокурор повинен дослухатися до тих, хто вимагає реформ. Бути арбітром, а не стороною, яка гальмує.

Нагадаємо, що віце-президент США Джозеф Байден завив, що Україна отримуватиме подальшу підтримку США у разі проведення реформ та боротьби з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Доля Шокіна вирішиться протягом найближчих місяців - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути