неділя, 31 серпня 2014 15:59

Днями ситуація на Донбасі зміниться радикально – військовий експерт

Днями ситуація на Донбасі зміниться радикально – військовий експерт
Фото: ictv.ua

Російські військові можуть захопити місто Маріуполь на Донеччині. Про це у коментарі Gazeta.uaрозповів військовий експерт Олексій Арестович.

"Найближчими днями російські військові можуть захопити Маріуполь. Далі оточать і візьмуть угруповання під Іловайськом (місто в Донецькій області – Gazeta.ua). Утвориться величезна діра на Дніпропетровськ і Запоріжжя. Почнеться ескалація, бо ми їх почали добре бомбити. Тому російські військові у відповідь посилюватимуть угрупування і збиватимуть наші літаки. Можуть початися повітряні бої з втратами. Конфлікт розростатиметься", - розповів експерт.

Він зазначив, що з 27-го серпня російські війська пішли в наступ: "Інакше б українські військові розгромили б "Новоросію" за два тижні".

Експерт підкреслив, що Україні потрібно відправити на Донбас важку техніку: "Бо сім гранатометів Нацгвардії, які туди відправили, це дуже мало. Щоб перемогти війну Україні треба, нарешті, розпочати воювати. Також вірно використовувати кадри. Бо ми воюємо третім складом. В країні декілька десятків тисяч офіцерів і солдат з бойовим досвідом. Військовим треба дати можливість воювати так, як вони вважають за потрібне".

Арестович додав, що російський президент Володимир Путін не полишив ідею створення "народних республік" на Донбасі.

"Путін хоче, щоб Україна сіла за стіл переговорів і припинила вогонь. Також, щоб визнали самопроголошені народні республіки "ДНР" і "ЛНР" в якості політичних партнерів. Якщо не вдасться зробити повноцінні республіки, то розраховують на щось кшталт Абхазії, Осетії, Придністров'я".

Нагадаємо, що з 27-го серпня російські військові пішли в наступ на Донбасі. Росія не приховує, що воює. Зокрема, постпред Росії в ООН Віталій Чуркін визнав, що на Донбасі воюють російські добровольці.

Зараз ви читаєте новину «Днями ситуація на Донбасі зміниться радикально – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути