пʼятниця, 29 травня 2015 09:42

Для України настають "вирішальні дні і тижні" - Штайнмаєр

Для України настають "вирішальні дні і тижні" - Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр підтвердив наміри німецької сторони щодо надання підтримки Києву.

Про це повідомляє DW.

Зокрема, глава німецького МЗС заявив у ніч на п'ятницю, 29 травня, в Берліні, що для проведення необхідних реформ "потрібна сильна політична воля в Києві, а також активна й безперервна допомога з боку міжнародного співтовариства".

За його словами, для України настають "вирішальні дні і тижні", щоб знайти шлях в політично і економічно стабільне майбутнє, а Німеччина підтримає курс українського уряду.

Разом ыз тим Штайнмаєр висловив занепокоєння з приводу безперервного конфлікту з проросійськими сепаратистами на сході України.

"Постійні порушення режиму припинення вогню і раніше приховували небезпеку нової ескалації військових дій", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства ФРН. Він висловив побоювання, що розвиток подій в Донбасі зведе нанівець всі зусилля зі зняття напруженості в регіоні.

Глава МЗС Німеччини прибуває до Києва у п'ятницю, 29 травня.

Зараз ви читаєте новину «Для України настають "вирішальні дні і тижні" - Штайнмаєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути