четвер, 18 квітня 2013 09:40

"Для нас це урок: ми мусимо мобілізувати всіх депутатів" - Сас про скасування Пенсійної реформи

"Для нас це урок: ми мусимо мобілізувати всіх депутатів" - Сас про скасування Пенсійної реформи
Сергій Сас. Фото: www.day.kiev.ua

Верховна Рада ще може повернутися до питання скасування Пенсійної реформи.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Сас.

Коментуючи провалення голосування щодо Пенсійної реформу, він наголосив, що після введення персонального голосування, передбачити результати голосування з того, чи іншого питання дуже важко.

"Справа в тому, що голосування у Верховній Раді все частіше стає непередбачуваним і важко прорахувати його результати. У минулому скликанні, наприклад, коли у залі були присутні 50 депутатів, голосів було 240-230. Зараз вже інакше виглядає сама процедура голосування через персональне голосування", - зауважив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо в Раді будуть голосувати раз на тиждень — це стане "узаконенням профанації" - екс-нардеп

Сас додав: "Звичайно, я сподівався, що вистачить здорового глузду у депутатів, які представляють певні фракції. До опозиційних фракцій і комуністів - питань нема. Але сподівався, що ті, хто пройшов горнило передвиборної кампанії в округах, все ж таки згадають про своїх виборців, згадають те, що вони обіцяли, згадають про десятки, сотні тисяч людей, у першу чергу жінок, яким влада зробила такий "подарунок", коли збільшила трудовий стаж і змусила працювати до 60 років. Все ж таки, думав, що якась справедливість буде мати місце. Але помилявся, буває і таке".

"Але все ж таки нестача 3-5 голосів, я думаю, може бути якимось стимулом, щоби в перспективі все ж знайдеться необхідна кількість голосів, для скасування цієї ганебної реформи", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 голосів не вистачило для скасування пенсійної реформи, 14 "опозиціонерів" не голосували

Сас підкреслив, що Рада може у майбутньому ще повернутися до цього питання.

"Опозиція одним із першочергових своїх завдань вважає якраз скасування пенсійної реформи. Ми це обіцяли, ми пам'ятаємо про це, і при першій можливості будемо шукати шляхи, щоби цю обіцянку виконати перед своїми виборцями", - наголосив він.

Він також зауважив, що те, що деяких депутатів від опозиції не було під час голосування, у перспективі треба виключати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Страшилка" і вдавана немічність: чому опозиція провалила скасування Пенсійної реформи?

"Це якраз те, над чим треба працювати. Ми свідомі того, що ми ініціювали особисте голосування, тому є проблеми. Люди хворіють, люди відсутні з поважних причин, життя продовжується і за межами парламенту. Але для нас це теж урок, бо на такі важливі питання ми зобов'язані мобілізувати всіх, хто має депутатський мандат від нашої політичної сили для того, щоби ми могли забезпечити максимальну кількість голосів. Навіть можна говорити не максимально - а всі голоси, які є у нас в активі", - наголосив опозциіонер.

Зараз ви читаєте новину «"Для нас це урок: ми мусимо мобілізувати всіх депутатів" - Сас про скасування Пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути