понеділок, 30 листопада 2015 17:13

Дипломат пояснив, навіщо Обама зустрівся з Путіним

Дипломат пояснив, навіщо Обама зустрівся з Путіним
Reuters

США хочуть уникнути загострення у відносинах з Росією. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав дипломат Богдан Яременко.

"Насамперед, інтереси США і Росії - це глобальна безпека. Вашингтон прагне уникнути загострення. Зокрема, протистояння у сфері ядерних озброєнь. Це основна тема, навколо якої базується взаємний інтерес і співпраця двох країн. У цьому зацікавлений весь світ, бо важливо, щоб ядерні держави говорили між собою", - пояснив він.

За словами експерта, Путін хоче здаватися корисним для Заходу.

"Кремль намагається створювати нові теми для співробітництва. Розглядає під такою можливістю ситуацію в Сирії. Йдеться не тільки про військову операцію, але й врегулювання після активної фази. Путін намагається бути корисним і показати, що без нього таке врегулювання неможливе. Він думає, що такий рівень співробітництва дозволить йому уникнути запитання щодо війни в Україні", - зауважив Яременко.

Дипломат вважає, що хоча США і зацікавлені в участі РФ у військовій операції в Сирії, однак не підуть на поступки в українському питанні.

"У перспективі наступних місяців санкції проти Росії залишаться. Вашингтону вдається не без проблем, але протидіяти сценаріям Москви. Економічні санкції щодня зменшують ресурси, які Росія може витрачати на проекти ядерного озброєння. Які забезпечують її майбутнє", - прогнозує експерт.

Яременко вважає, що у перспективі Захід змусить Росію "відступити".

"Тактично Захід виглядає слабким і невпевненим без якихось серйозних перемог над РФ. Але у стратегічній перспективі він таки доб'ється свого. І Росію змусять відступити", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні у Парижі президент Росії Володимир Путін провів зустріч із президентом США Бараком Обамою. Вони говорили за закритими дверима більше півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат пояснив, навіщо Обама зустрівся з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути