Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2011 10:15

Діаспора США вірить, що українська влада розуміє помилковість своєї політики

Діаспора США вірить, що українська влада розуміє помилковість своєї політики

Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) стурбований ситуацією в Україні. Про це йдеться у відкритому листі організації до президента Віктора Януковича.

У листі зазначається, що у вересні 2010 року УККА звернувся з листом до президента Януковича, у якому висловлювалось занепокоєння ситуацією в Україні.

"До сьогодні, дуже мало із тих питань були розглянуті урядом України, а навпаки, ситуація щодо прав людини та національних прав в Україні тільки погіршилася, про що свідчить не тільки арешт і слідство колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценко, а також інші політичні переслідування в країні", - наголошується у листі.

Український Конґресовий Комітет Америки також зазначає, що уряд Януковича-Азарова продовжує проводити антиукраїнську політику.

"Ми не втрачаємо надії, що Ви зрозумієте помилковість Ваших сьогоднішніх позицій, та приймете тягар чесної служби нашому народу в Україні і поза нею, та конкретними діями проявите зміну у Вашому політичному курсі в сторону конструктивних дій відносно міжнародних стандартів щодо людських та національних прав, та у гуманітарних, правових, та економічних площинах", - йдеться у листі.

УККА заявляє про готовність зустрітися з президентом Януковичем та представниками української влади лише тоді, "коли побачимо в усіх галузях українського уряду дотримання демократичних принципів та Вашу щиру турботу про українську націю та її численні проблеми".

"Українська громада в США завжди працюватиме для того, щоб Україна стала заможною, демократичною рівноправною державою в сім'ї європейсько-атлантичних держав. Хоча ця мета може бути досягнута, за Вами стоїть вирішення внутрішніх питань, що стосуються демократичних процесів та звернення верховенства права, які остаточно гарантуватимуть подальше існування України в єдиній і вільній Європі. Ми сподіваємося, що Ви звернете увагу на наші занепокоєння, щоб разом ми будували Україну – країну, яка незалежною від зовнішніх факторів буде продовжувати свій європейський шлях", - наголошується у листі УККА до президента Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Діаспора США вірить, що українська влада розуміє помилковість своєї політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути