четвер, 29 січня 2015 10:01

Держдеп США закликав Росію відпустити українських заручників

Держдеп США закликав Росію відпустити українських заручників

Представник Держдепу Джен Псакі заявила, що Російська Федерація зобов'язана звільнити українку Надію Савченко й інших українських заручників.

Про це вона заявила на прес-конференції 28 січня.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про те, що український парламентар і колишній військовий пілот Надія Савченко важко хвора через її тривале ув'язнення в Росії", - сказала Псакі

Вона нагадала, що на знак протесту Савченко, захоплена в червні у східній Україні проросійськими сепаратистами й незаконно доправлена до Росії, ще 13 грудня оголосила голодування.

"Наголосимо, що Савченко також є делегатом у Парламентській асамблеї Ради Європи, органу, присвяченого захисту прав людини, демократії й верховенства закону", - сказала Псакі.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити Савченко й усіх інших українських заручників, а також виконати всі зобов'язання в рамках мінських угод", - заявила речниця Держдепу США.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США закликав Росію відпустити українських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути