вівторок, 09 квітня 2013 19:28

Депутати узурпували владу в Україні - "регіонал"

Депутати узурпували владу в Україні - "регіонал"
Володимир Олійник Фото: radiosvoboda.org

В Україні владу узурпували депутати, тому питання референдуму постає дуже гостро. Про це у коментарі сказав нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник.

Він пояснив: поява постанов про підготовку до референдуму на сайті ЦВК зовсім не означає, що він відбудеться найближчим часом.

"Це — постанови, які видала ЦВК на виконання закону "Про референдум". Там було прописано доручення до Кабміну та ЦВК видати відповідні піднормативні акти. Вони будуть затверджувати зразки листів, за якими буде відбуватися створення комісій, та інші документи, які будуть використані, якщо буде прийнято рішення провести референдум. Це ні про що ще не говорить", - сказав Олійник.

На запитання, чи дійсно влада готує референдум улітку, нардеп відповів: "Я не чув, що у нас на Черкащині таке відбувається. Плітки ходять. На те вони й плітки, щоб ходити. Я не чув, щоб якісь ініціативні групи збиралися. Знаю, що таке було на Харківщині. Навряд чи якась ініціативна група громадян без загальнонаціональних політичних партій і громадських організацій зуміє провести референдум. Зібрати за короткий термін 3 мільйони підписів хіба може група громадян? Він продумується як ініціатива знизу із питань дуже важливих і актуальних. Тому, зрозуміло, що партії будуть долучені до процесу. Або проти нього, або за нього".

Олійник наголосив, що сьогодні простежуються "елементи парламентської кризи".

"Якщо далі блокуватимуть законодавчий орган, то нам або треба повертатися до старої традиції і влаштовувати бійки, чого ми не хочемо, або змінювати правила виборчого процесу. Бо, якщо підемо на вибори за тими ж, буде те саме співвідношення. Виникає питання: Чи не можна порадитися з суспільством і радикально змінити деякі речі, які б закрили ряд проблем? Зокрема, питання депутатської недоторканості. Бізнес не приходить до влади. Розділяємо бізнес і політику. Вони вже не підуть до влади. Вони ж туди йдуть за недоторканістю. Або скорочення депутатів", - сказав він.

На думку нардепа, в Україні можна говорити про узурпацію влади.

"Владу узурпував депутатський корпус. Конституцію депутати писали під себе. Уявіть собі на весь український народ винесли питання, яке не підлягає сумнівам. За нього проголосували 36 млн українців. Достатньо - 151 депутата. Вони скажуть: "А ми не підтримаємо. Ви ніколи не зміните Конституцію". Хіба це не узурпація?", - заявив він.

Олійник також запевнив, що сьогодні нема потреби виносити на референдум питання Митного союзу. Він додав, що готуватися до проведення референдуму слід 2 місяці, то ж цілком реально він може відбутися улітку.

Зараз ви читаєте новину «Депутати узурпували владу в Україні - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути